Krško

VIDEO: Kot nor bežal pred policisti, vanje trčil, doma so jih napadli še s kamenjem

R.T.
28. 2. 2020, 12.29
Posodobljeno: 28. 2. 2020, 12.41
Deli članek:

Policisti so v četrtek okoli sedme večerne ure pri Krškem ustavljali voznika, ki pa je le pospešil in skušal pobegniti.

PU Novo mesto
Trčil je v policijsko vozilo in poškodoval dva policista.

Kršitelj svetlobnih in zvočnih znakov ni upošteval in je s pospešeno hitrostjo nadaljeval z vožnjo, sporočajo s Policijske uprave Novo mesto. Pri Drnovem je voznika skušala ustaviti druga patrulja, a se je namerno zaletel v policijski avtomobil in nadaljeval z vožnjo. V trčenju sta bila policista lažje poškodovana.

Nato se je začel filmski pregon. Za izsleditev so policisti uporabili več patruljnih avtomobilov, končno pa so ga uspeli ustaviti v naselju v okolici Krškega. Šlo naj bi za romsko naselje, prebivalci pa so se nad policijsko intervencijo tako razhudili, da so v službena vozila metali kamenje in štiri vozila tako poškodovali.

Med intervencijo v omenjenem naselju je na tla nezavestna padla mladoletnica, ki pa po zagotovilih policije ni bila udeležena v nobenem izmed policijskih postopkov. Možje v modrem so v naselju ostali, dokler mladoletnice niso oskrbeli reševalci.

Policija je na koncu kršitelja le uspela izslediti in zadržati. Med postopkom so ugotovili, da je šlo za 21-letnega voznika, brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozil je pod vplivom alkohola (v litru izdihanega zraka je imel 0,51 miligramov alkohola), avtomobil pa ni bil registriran ali zavarovan, na njem pa so bile nameščene druge registrske tablice.

Policisti so kršitelju odvzeli mu prostost, ga odpeljali v prostore za pridržanje in mu zasegli avtomobil, v katerem so našli tudi domnevno ukradene predmete. 21-letniku so policisti tudi izdali nalog v višini 3640 evrov.