Kot smo poročali včeraj, je v Volkmarsnu na severu nemške zvezne dežele Hessen je v ponedeljek 29-letni domačin z mercedesom zapeljal v množico. Nemški tabloid ga je identificiral kot Mauricea P. Policija je takrat sporočila, da je bilo poškodovanih približno 30 ljudi, od tega tretjina otrok. Po zadnjih podatkih je število poškodovanih preseglo 50, med njimi pa je kar 18 otrok. 35 poškodovanih še vedno leži v bolnišnici, pa 17 so jih oskrbeli ambulantno. Policija danes ni sporočila, kakšna je stopnja poškodb pri otrocih ter ali so med tistimi, ki so jih odpeljali v bolnišnico, tudi huje poškodovani. 

volkmarsen, pustna-povorka
Reuters
V kraju Volkmarsen v osrednji Nemčiji je voznik z avtomobilom zapeljal v pustno povorko in pri tem poškodoval več ljudi.

Po navedbah očividcev naj bi 29-letni Maurice v množico zapeljal z veliko hitrostjo in naj bi namerno iskal prav otroke. Policija je 29-letnika nemudoma po dogodku aretirala. Tožilstvo je uvedlo preiskavo zaradi poskusa uboja. Indicev, da naj bi šlo za politično motivirano kaznivo dejanje, zaenkrat ni.