Prevažal ukradeno robo

Ujeli 49-letnega serijskega vlomilca, ki je po Posavju kradel kot sraka

S.R.
25. 2. 2020, 09.46
Posodobljeno: 25. 2. 2020, 10.02
Deli članek:

Vlomilec s pestro kriminalno preteklostjo je pristal v priporu.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Sevniški policisti so prejšnji teden v Stržišču ustavili osebni avtomobil, za volanom katerega je sedel 61-letni voznik, družbo pa mu je kot sopotnik delal 49-letni moški, a zgodba se je začela že pred tem.

Že prej so bili krški policisti namreč obveščeni o vlomu v Krškem, kjer je neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore, medtem pa so se mu na prste prilepili prenosni računalnik, ročne ure in zlat nakit. Povzročil je za približno 2500 evrov škode. Policisti so takoj pričeli z intenzivno preiskavo, zbiranjem obvestil in aktivnostmi za izsleditev storilca, sporočajo iz PU Novo mesto. Preiskava jih je pripeljala do zgoraj navedenega 49-letnega osumljenca in sopotnika v vozilu. Ukradene predmete je imel pri sebi v avtomobilu. Policisti so tako 61-letnega voznika kot osumljenca pridržali, ukradeno robo pa vrnili oškodovancu. 

V nadaljevanju so na podlagi zavarovanih sledi pri prejšnjih vlomih ugotovili še, da je 49-letnik osumljen še najmanj petih vlomov v hiše, in sicer dveh na območju Gorenjega Leskovca, dveh na območju Hrastnika in enega na območju Trbovelj. Policisti so 49-letnika v zadnjih osmih letih zaradi premoženjskih kaznivih dejanj obravnavali že 18-krat, pri čemer je bil 16-krat tudi obsojen. Tokrat se je znova znašel pred preiskovalnim sodnikom, ki ga je poslal v pripor. Policisti s preiskavo nadaljujejo in bodo v primeru novih ugotovitev kazensko ovadbo zoper osumljenca dopolnili.