JAGODNI IZBOR

Kredit prek telefona, soseda sosedu volk ...

S.S.
24. 2. 2020, 21.27
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden

Dreamstime
Kranjski policisti so obravnavali primer nagovarjanja k izposoji denarja.

10 V Vojniku je neznani storilec vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo. Lastnik pogreša panel dvižnih vrat, okno in kljuko vhodnih vrat.

9 Na Jesenicah je neznanec skozi okno bloka zmetal keramiko in steklo ter poškodoval dva parkirana avtomobila.

8 Ljubljanski policisti so v Mostah obravnavali vlom v kavni avtomat. Škode je za 1500 evrov.

7 V Naselju Gradnik v okolici Črnomlja je lopov vlomil v stanovanjsko hišo in ukradel za 300 evrov suhomesnatih dobrot.

6 Gorenjski prometni policisti so zaradi nezanesljive vožnje obravnavali in oglobili voznico, ki ji je alkotest nameril kar tri promile alkohola.

5 Novomeški prometni policisti so na avtocesti med Drnovim in Brežicami vozniku osebnega avtomobila znamke Porsche Carrera francoskih registrskih oznak namerili povprečno hitrost 202 kilometra na uro. Petdesetletni Francoz je med vožnjo storil še več drugih prekrškov, ni vozil po desnem pasu, ni uporabljal smerokazov, ni imel nameščene vinjete ... Možakarju so policisti izrekli globo v višini 1890 evrov in devet kazenskih točk.

4 V Črnomlju je nekdo razbil okno gostinskega lokala in v notranjosti izpraznil vsebino gasilnega aparata.

3 V eni od izolskih bank so pri štetju dnevnih izkupičkov našli ponarejen bankovec vrednosti 50 evrov.

2 Kranjski policisti so obravnavali primer nagovarjanja k izposoji denarja. Starejšega občana je poklicala neznana ženska in si želela od njega izposoditi tisoč evrov. Klic sicer še ne pomeni kaznivega dejanja ali prekrška, so pa policisti prijavitelja seznanili s samozaščitnimi ukrepi in mu predlagali, naj v kaj takega iz previdnosti pred goljufijami ne privoli.

1 V Kopru sta se sprla soseda. Policisti so ugotovili, da je 61-letna ženska vpila in žalila 44-letnega soseda. Policisti so kršiteljico oglobili po hitrem postopku.