Umor streljaj čez mejo

Sara je pred njim »živela v strahu,« Rene jo je umoril pred očmi njenih bratov

S.R.
24. 2. 2020, 10.02
Posodobljeno: 24. 2. 2020, 10.51
Deli članek:

Ni še minil februar, pri severnih sosedih pa so zabeležili že šesti umor pripadnice nežnejšega spola v tem letu. Tragedija se je odvila streljal čez slovensko mejo.

Reuters
Fotografija je arhivska.

V naselju Maierhofen, nedaleč od mesta Fürstenfeld na vzhodu avstrijske Štajerske, je včeraj nasilne smrti umrla 34-letna Sara L. Na njenem domu, kjer je živela s 13-letno hčerko, jo je s tremi streli umoril nekdanji partner, 34-letni Rene P. iz okolice mesta Steyr v Zgornji Avstriji. 

Partnerja, sicer takrat brezposelnega odvetnika, je januarja skupaj s kovčki postavila pred vrata, od takrat pa pred njim »živela v strahu,« zato je na hiši tudi zamenjala vse ključavnice, je za avstrijski časnik Kronenzeitung dejal očim žrtve. Ko se je 34-letnik v nedeljo dopoldne pojavil pred njeno hišo, je na pomoč nemudoma poklicala svoje brate, ki pa grozodejstva niso uspeli preprečiti. Ob prihodu na kraj so zaslišali strele, Sara je obležala v mlaki krvi. Takoj, ko mu je nekako uspelo vlomiti v hišo, domnevno skozi odprto okno, je namreč proti Sari izstrelil sedem krogel. Tri so končale v njenem prsnem košu, Sara pa je umrla pred očmi svojih bratov. Morilec je nato orožje uperil še proti njim, a se je pištola na srečo zaskočila. Brez uporabnega orožja v rokah je bil brez moči, na dvorišču ga je nato aretirala policija. 

Po poročanju časnika, ki poseduje tudi pismo, ki naj bi ga pred smrtjo napisala žrtev, naj bi šlo za »zelo nevarnega« človeka s »psihološkimi težavami.« Pristnost pisma, s katerim naj bi Sara lokalno skupnost prosila za pomoč in v katerem naj bi jim pojasnila, za kakšnega človeka gre, sicer še preverjajo. »Če vidite njega ali njegov avtomobil, nemudoma pokličite policijo,« pa naj bi po poročanju časnika Heute prek aplikacije Whatsapp sporočila sosedom. Sara naj bi Reneja sicer spoznala prek spleta, njuno skupno življenje pod isto streho, preden ga je januarja postavila čez prag, pa je bilo kratkotrajno.

V vsej tragediji je edina sreča ta, da v času zločina na kraju ni bila prisotna tudi njena hčerka. Ta je bila takrat na obisku pri svojem biološkem očetu na Gradiščanskem.