Ni se sprijaznil z ločitvijo

FOTO: Morilski oče, ki je zažgal otroke in nekdanjo soprogo, pred dvema mesecema ugrabil hčerko: "Upam, da se cvre v peklu"

R.T.
20. 2. 2020, 09.50
Posodobljeno: 20. 2. 2020, 12.52
Deli članek:

Rowan Baxter se ni mogel sprijazniti, da ga je soproga po enajstih letih zakona zapustila. Zasledoval jo je več mesecev in decembra ugrabil hčerko.

Facebook
Rowan Baxter je na družbena omrežja velikokrat objavljal fotografije otrok.

Spomnimo:

Včeraj se je v mestu Brisbane, ki se nahaja v avstralski državi Queensland odvila grozljivka. 31-letna Hannah Baxter se je pred hišo svojih staršev zadnjič usedla za volan avtomobila znamke Kia Sportage, da bi otroke odpeljala v vrtec. Njen nekdanji soprog, sicer 42-letni Rowan je smuknil v avtomobil. Otroke in nekdanjo soprogo naj bi nato polil z bencinom in vozilo zažgal. Sam je sprva ubežal ognjenim zubljem. Prečkal je ulico, se kmalu zatem vrnil nazaj v goreče vozilo in se z nožem zabodel v predel prsi.

Rowan Baxter je nekdanji igralec ragbija. Igral je za novozelandski klub Warriors.

Šestletna Laianah, štiriletna Aaliyah in triletni Trey Baxter so preminili na kraju, medtem ko so Hannah s hudimi opeklinami prepeljali v bolnišnico. Zdravniki so bili nemočni, podlegla je poškodbam. Na kraju je umrl tudi storilec. 

Lloyd Clarke, dedek tragično preminulih otrok in oče 31-letne Hannah, je na družbenih omrežjih zapisal: "Upam, da se cvre v peklu. Če bi jih res imel rad, svojih otrok ne bi ubil na tako grozljiv način". Rowana je označil za pošast, Nat Clarke, brat 31-letnice pa je povedal: "Sestro, nečaka in nečakinji mi je odvzel na najbolj krut način. Vedno vas bom imel rad".

Facebook
Poročena sta bila 11 let.

Decembra ugrabil hčerko

Storilec naj bi zahteval deljeno skrbništvo. Ker pa je bil nezaposlen, je bilo to po Lloydovih besedah praktično nemogoče. 

Baxterjeva, sicer lastnika fitnes centra, sta se novembra po enajstih letih zakona razšla in bila bitko za skrbništvo nad otroci, oče jih je lahko videl med vikendi.

Kot poroča Dailymail, sta starša umorjene Hannah povedala, da je Rowan njuno hčerko zasledoval več mesecev, prav tako naj bi ji prisluškoval. 26. decembra je šel še korak dlje in ugrabil eno od hčerk. Takrat so policisti sprožili obsežno preiskavo, otrok pa se je v materino zavetje vrnil šele po štirih dneh. "Z vnukinjo je bil pri svojem prijatelju, ki je Hannah pošiljal grozljiva sporočila," je povedal Lloyd. 

Pred tremi tedni - ko so bili otroci zadnjič pri očetu - sta se nekdanja zakonca zopet sprla. Rowan je Hannah zagrabil za zapestje, ji zvil roko in ji poškodoval ramena. Od takrat se nekdanji soprogi ni smel približati na več kot 20 metrov. Tudi to ga včeraj ni ustavilo, ko so ugasnila štiri nedolžna življenja. 

Facebook
Baxterjevi