Podjetna

FOTO: 38-letnika iz Žalca skupaj gojila konopljo: zasegli so jima več kot 900 sadik

J.P.
17. 2. 2020, 12.16
Posodobljeno: 17. 2. 2020, 12.22
Deli članek:

Žalski policisti so na prste stopili dvema 38-letnima moškima, ki sta na svojih domovih, vikendu ter v zapuščeni hiši gojila konopljo.

PU Celje
Sadovi njunega dela

Pri enem od njiju so v kletnih prostorih odkrili dva prirejena prostora za gojenje konoplje in okoli 190 sadik le te. Konopljo in opremo za gojenje so mu zasegli. Zasegli so mu tudi okoli pol kilograma posušene konoplje, manjšo količino konopljine smole in gotovino, za katero sumijo, da jo od prodaje droge. Pri osumljenem 38-letniku so hišno preiskavo opravili tudi v počitniški hišici na območju Celja; tudi ta ima posebej prirejen prostor za gojenje konoplje, v katerem pa v času preiskave ni bilo sadik. So pa preiskovalci našli in zasegli manjšo količino posušenih delcev konoplje.

PU Celje
Sadovi njunega dela

Pri drugem so v kletnih prostorih našli in zasegli dva šotora, prilagojena za gojenje konoplje, na podstrešju pa še dodatni prostor za gojenje konoplje. Zasegli so mu tudi okoli 150 sadik konoplje ter nekaj posušene konoplje.

Hišno preiskavo so žalski policisti opravili tudi v stanovanjski hiši na žalskem območju, ki je njuna skupna last. V hiši sta imela tri prostore prirejene za gojenje konoplje, ob hiši še dva večja šotora. V hišnih prostorih so našli dober kilogram posušenih delcev konoplje, v šotorih pa okoli 570 sadik konoplje.

PU Celje
Sadovi njunega dela

Skupno so 38-letnikoma zasegli več kot 900 sadik konoplje, okoli dva kilograma posušenih delcev konoplje, manjšo količino konopljine smole ter več opreme za gojenje konoplje.

PU Celje
Sadovi njunega dela

V priporu

Oba so s kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi
snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po členu 186/1 KZ-1, privedli k preiskovalnemu sodniku, ki jima je odredil pripor.

Grozi jima zaporna kazen od enega do desetih let.