Osumljeni za umor na Malem Lošinju

To je 41-letni Branko, ki je želel obračunati z nekdanjo partnerico, na koncu pa naj bi sodil 16-letnemu dekletu

R.T.
14. 2. 2020, 17.30
Posodobljeno: 14. 2. 2020, 20.41
Deli članek:

V mestu Mali Lošinj na otoku Lošinj je bilo zjutraj umorjeno 16-letno dekle. To naj bi bil osumljenec.

facebook
Branko Rafajac

Že pred enim mesecem naj bi nekdo trkal na vrata iste družine in vpil žensko ime. 

Sprva so hrvaški mediji poročali, da naj bi dekle umoril sosed, ki je vdrl v stanovanje in ves razjarjen iskal mati 16-letnice. Prijel je za nož in jo napadel, v prerivanju pa je zabodel najstnico. Reševalci so bili hitro na kraju zločina, a nesrečni 16-letnici niso več mogli pomagati.

Kot piše portal Jutranji.hr pa naj bi moški, ki res živi v sosednji hiši, v stanovanjsko stavbo prišel, ker je želel obračunati z nekdanjo partnerico. Potrkal je na napačna vrata. "Kje je moja žena," je vpil. Odprla mu je mati umorjenega dekleta, spravil se je nanjo. Pritekla je njena 16-letna hčerka in se mu postavila po robu. V naslednjem trenutku pa jo je moški zabodel. Takrat se je na vhodu pojavila tudi  njena mlajša sestra, storilec pa je pobegnil. Policisti so ga prijeli pol ure po grozljivem zločinu. 

"Kaj naj vam povem. Sva le 'kolateralni žrtvi'. Bili sva na napačnem mestu ob napačnem času. Jaz in moj otrok tega moškega nikoli prej nisva videli, tudi njegove nekdanje partnerice ne. On je zgrešil vhod," je povedala Loredana Toić Haithun, mama umorjene najstnice. 

Najstnica je bila dijakinja srednje šole v Malem Lošinju. Med napadom se je pripravljala na odhod v šolo, je poročal novičarski portal index.hr.

Osumljenca, ki naj bi se v preteklosti zdravil na psihiatriji, pridržali

Tudi s Policijske uprave primorsko-goranska so sporočili, da so v povezavi s tem dogodkom pridržali osumljenega moškega. Po podatkih Jutranjega naj bi šlo za 41-letnika z imenom Branko Rafajac, ki se je rodil v Osijeku, vendar že nekaj časa živi na Malem Lošinju. Rafajac, ki je nezaposlen in se preživlja z ribolovom, je kot piše omenjeni portal stari znanec policije, storil je več kaznivih dejanj (nasilje v družini, posedovanje mamil in kršenje javnega reda in miru).

Eden od domačinov Leonard F. za 41-letnika ni imel besed hvale: "Lahko samo rečem, da sem zgrožen nad policijo. Morali bi ga privesti že zaradi tega, kar je pisal na svojem facebook profilu. Lansko leto je žalil gasilce, ki so se žrtvovali pri gašenju požarov. Nas, pripadnike nacionalne manjšine pa je žalil v svojih objavah".

Leonard sicer pozna tudi morilčevo nekdanjo partnerico. Izpostavil je, da so se meščani spraševali, "kaj tako marljiva ženska počne z njim". En od Rafajčevih sosedov pa je povedal, da je 41-letnik nekdanjo partnerico nenehno maltretiral. 

Po neuradnih podatkih portala 24sata naj bi se Rafajac sicer v preteklosti zdravil v psihiatrični bolnišnici na Rabu.