Ste videli ta avtomobil?

Hrvat in Srbkinja na Obali kradla kot sraki. Sumijo, da sta zagrešila še več vlomov

J.P.
13. 2. 2020, 14.55
Posodobljeno: 13. 2. 2020, 15.10
Deli članek:

Na območju Policijske postaje Koper so letos obravnavali 13 vlomov v različne objekte.

PU Koper
Njuno prevozno sredstvo

Kot je razkrila policijska preiskava, sta vsaj štiri zagrešila 26-letni državljan Hrvaške in 33-letna državljanka Srbije, ki so jima policisti v četrtek odvzeli prostost.

Zaenkrat utemeljeno sumijo, da sta osumljenca 23. januarja vlomila v hišo v Sv. Antonu, a so ju od tam prepodili. Oškodovanka si je takrat zapomnila znamko njunega vozila – Renault Megane I. Generacije črne barve. Imel je tuje registrske tablice.

Nekaj dni pozneje, 31. januarja, sta udarila v Ankaranu, kjer sta iz hiše ukradla denar, nekaj nakita in ključe dveh osebnih vozil. Lastnika sta oškodovala za približno 1000 evrov. Še isti dan sta vlomila v hišo v Kopru – tudi tam sta pobrala nakit. Bilo ga je za približno 1150 evrov.

Zadnje dokazano kaznivo dejanje sta izvršila 6. februarja na območju Kolombana, kjer sta iz odklenjene hiše odtujila denar in zlatnino. Lastnico sta s tem oškodovala za 2000 evrov.

PU Koper
Ste videli ta avtomobil? Obrnite se na policijo.

Prepoznali njuno vozilo

Nadaljnje udejstvovanje na napačni strani zakona so jima nato v Bivju preprečili policisti, ki so prepoznali njuno vozilo. Ker so imeli utemeljene razloge za sum, da sta zagrešila vlome, so jima odvzeli prostost. Takrat se je izkazalo, da sta imela v Postojni najeto sobo – med hišno preiskavo so jima zasegli več kot 1500 evrov gotovine ter več telefonov in sim kartic. Od hrvaških kolegov so nadalje izvedeli, da sta bila tam že obravnavana zaradi vlomnih tatvin, 26-letnik pa zaradi premoženjskih kaznivih dejanj tudi na območju druge slovenske policijske uprave.

"Policijsko preiskavo nadaljujemo v smeri dokazovanja tudi drugih, zaenkrat še nedokazanih kaznivih dejanj vlomov," so sporočili s koprske policijske uprave in vse občane, ki so morebiti opazili bodisi njiju bodisi njuno vozilo, pozvali, da jim to sporočijo na številko 113 ali anonimni telefon 080 1200. Obstaja namreč sum, da sta zagrešila še več vlomov.