Zvezan na stol in pretepen

FOTO: Osnovnošolski učitelj pobegnil mučiteljema, se peš znašel na avtocesti, kjer ga je nato povozil tovornjak, trdi policija

R.T.
13. 2. 2020, 09.34
Posodobljeno: 13. 2. 2020, 09.48
Deli članek:

Avstralska policija preiskuje zagoneten primer smrti 43-letnega učitelja. Povozil ga je tovornjak, a se v ozadju razpleta presunljiva zgodba.

NSW Police Force
Stott je bil učitelj na eni od osnovnih šol v Brisbanu.

Policija je na kmetiji aretirala moškega in žensko, ki ju sumi, da sta 43-letnega Anthonyja Stotta, učitelja na osnovni šoli v Brisbanu v avstralski zvezni državi Queensland, ugrabila, zvezala na stol in pretepala, preden se je znašel na avtocesti, kjer je nato srečal smrt. Stotta je namreč v ponedeljek na avtocesti pri obalnem mestu Cudgera Creek v Novem Južnem Walesu do smrti povozil tovornjak, policija pa zdaj počasi sestavlja celotno zgodbo. Tragična nesreča se je pripetila ob približno 7. uri zjutraj, Stott je bil na mestu mrtev, voznika tovornjaka pa so prepeljali v bolnišnico. Policijo je že na začetku begalo dejstvo, da so pet ur pred nesrečo v bližini našli učiteljevo zapuščeno vozilo, poročajo avstralski mediji. 

NSW Police Force
Ob približno 2. uri ponoči so na avtocesti našli njegovo zapuščeno vozilo.

V preiskavi so ugotovili, da se je Stott konec prejšnjega tedna vrnil iz Peruja. Pristal je v Sydneyju in nato v nedeljo popoldne z notranjim letom odletel v domači Brisbane. Glede na vsa pričevanja naj bi šlo za dobrega človeka in zglednega člana družbe, je pojasnila policija. Zvečer naj bi se z avtomobilom odpravil proti jugu v zvezno državo Novi Južni Wales, ob približno 2. uri ponoči pa je policija na avtocesti našla njegovo zapuščeno vozilo. Kritično vprašanje, s katerim se zdaj ukvarjajo, je, kaj se je s Stottom dogajalo med trenutkom, ko je zapustil svoje vozilo, in 7. uro zjutraj, ko je umrl. Preiskava jih je vodila do bližnje kmetije, kjer so odkrili več sumljivih predmetov, vključno z nožem, ki je bil odvržen v ribnik. Na kraju so aretirali 38-letno žensko in 46-letnega moškega. Preiskovalci sumijo, da je par Stotta ugrabil, ga zvezal na stol in pretepal, dokler ni učitelj najverjetneje pobegnil. Vedo, da se je nekako peš znašel na avtocesti, kjer ga je nato doletela še bolj kruta usoda, a priznavajo, da še vedno iščejo odgovor na vprašanje, kako in zakaj se je Stott na tisti kmetiji sploh znašel.