S porschejem čelno v drevo

FOTO: Nina je mlada, uspešna in bogata, a njeno življenje po grozljivi nesreči visi na nitki

S.R.
12. 2. 2020, 09.27
Posodobljeno: 12. 2. 2020, 09.39
Deli članek:

Avstrijska policija še vedno preiskuje vse okoliščine ponedeljkove hude nesreče nekaj kilometrov južno od Dunaja. Zdravstveno stanje 29-letnice je še vedno kritično.

FF Ebreichsdorf
Posledice čelnega trčenja v Ebreichsdorfu.

Zdravniki se tudi danes borijo za življenje 29-letne Dunajčanke, ki je v ponedeljek zvečer pri kraju Ebreichsdorf v Spodnji Avstriji povsem razbila svojega porscheja, sama pa pristala na enoti za intenzivno nego bolnišnice Meidling. Po poročanju časnika Kronenzeitung gre za uspešno poslovno žensko Nino M., ki je bila usodnega večera na poti k svojim staršem. Okoli nesreče še vedno ostaja odprtih veliko vprašanj, zaenkrat je znano le, da je mladenka, domnevno milijonarka, izgubila oblast nad vozilom in čelno trčila v drevo. Za njo je vozil njej znanec, ki je poklical reševalce in ji tudi prvi nudil pomoč. V nesreči naj bi ji zverižena pločevina stisnila celoten spodnji del trupa, zaradi česar so jo gasilci in reševalci le s težavo izvlekli iz vozila. »40 minut sem držal njeno glavo, medtem ko so jo rezali iz vozila,« je dejal eden od reševalcev.

Nesreča se je pripetila na ulici Magna-Racino-Allee, in sicer na zemljišču v lasti podjetja Magna Racino, ki se ukvarja s konjeništvom oziroma konjerejo in je v lasti znane družine Stronach. Eden od lastnikov je tako razvpiti avstrijsko-kanadski poslovnež in milijarder Frank Stronach, ustanovitelj Magne International, katere hčerinska družba je tudi Magna Steyr, ki je v Hočah postavila lakirnico. V koncernu Stronach naj bi bila v preteklosti zaposlena tudi 29-letnica, ki pa se je v zadnjih letih ukvarjala z nepremičninskimi posli, poročajo avstrijski mediji. Zaposlena je v arhitekturnem biroju, ki se ukvarja predvsem z načrtovanjem luksuznih nepremičnin.

Natančen vzrok nesreče sicer še vedno ni znan. Policija namreč še vedno preiskuje, ali je šlo preprosto za preveliko hitrost in izgubo oblasti nad vozilom.