Brez izpita in z ukradenimi registrskimi tablicami

Povzročil nesrečo in jo ucvrl. Razlog? Zanj razpisana tiralica

A.S.
11. 2. 2020, 09.16
Posodobljeno: 11. 2. 2020, 10.26
Deli članek:

Zanj so razpisali tiralico. To mu ni preprečilo, da se brez vozniškega izpita in z ukradenima registrskima tablicama usede za volan. Povzročil je nesrečo, možem v modrem pa ni uspel pobegniti.

Bobo
Fotografija je simbolična

Včeraj je okoli 18.40 25-letni voznik v križišču Pregljeve ulice in Ulice Frana Kovačiča v Mariboru zaradi nepravilne strani vožnje trčil avtomobil, za volanom katerega je sedel 35-letni Mariborčan. Takoj po trčenju sta povzročitelj, ki ima stalno bivališče prijavljeno v Celju, in njegov sovoznik pobegnila s kraja nesreče. To so opazili kriminalisti, ki so bili v bližini ter stekli za obema. Ujeli so ju v le nekaj minutah. 

Možje v modrem so ugotovili, da je za povzročiteljem prometne nesreče razpisana tiralica zaradi privedbe v zapor. Tam je 25-letnik po zaključenem policijskem postopku tudi pristal. Ugotovili so tudi, da je bilo vozilo, s katerim je povzročil prometno nesrečo neregistrirano in označeno z ukradenima registrskima tablicama drugega vozila. 25-letnik prav tako nima vozniškega dovoljenja.

Policisti so mu vozilo zasegli, zaradi ukradenih registrskih tablic pa ga bodo tudi kazensko ovadili in zoper njega podali enotni obdolžilni predlog na pristojno sodišče.