Manjši kraj zavit v žalost

FOTO: Za volanom 16-letnik brez izpita, v krstah pristali 12, 14 in 15 let stari otroci

R.T.
11. 2. 2020, 09.03
Posodobljeno: 11. 2. 2020, 09.06
Deli članek:

V hudi prometni nesreči v ameriški zvezni državi Maine so ugasnila tri mlada življenja, še dva mladoletnika sta jo odnesla s poškodbami.

Maine State Police
Tragedija v mestu Clinton.

Iz razbitin avtomobila, ki je v nedeljo v kraju Clinton v Mainu končal ob drevesu, so izvlekli tri trupla. Dva mladoletnika sta nesrečo preživela. Kot so pojasnili lokalni policisti, je za volanom vozila znamke Toyota Corolla sedel 16-letni fant brez vozniškega izpita. Na poledenelem delu je izgubil oblast nad vozilom, zletel s ceste in trčil v večji bor, ki raste na travniku. 

Reševalci so naleteli na grozljiv prizor. 15-letni Thomas Porfirio, 14-letna Emily Baker in njena komaj 12 let stara sestra Ashlin Baker so bili na mestu mrtvi. 16-letni voznik, ki ga niso imenovali, in 12-letna Navaeh Wilson sta pristala v bolnišnici, a njune poškodbe niso bile življenjsko nevarne. Avtomobil je bil povsem uničen, okoli njega pa so ležali razni avtomobilski deli, lončki za kavo, plastične steklenice gaziranih brezalkoholnih pijač in embalaža iz restavracije s hitro prehrano. Policija še vedno preiskuje vse okoliščine tragedije, a vse kaže, da je bila posledica »pomanjkanja izkušenj voznika, hitrosti in dejstva, da niti ni imel vozniškega izpita,« je dejal tiskovni predstavnik policije Stephen McCausland

Maine State Police
Tragedija v mestu Clinton.

Lokalno prebivalstvo v tem kraju z dobrimi 3000 prebivalci je povsem v šoku, zadnja dva dneva pa sta zavita v žalost. Vseh pet mladoletnikov je namreč domačinov, po usodnem trenutku pa so se trije domov vrnili v krstah. »Pred seboj so imeli celo življenje, od avtomobila ni ostalo nič,« je za ameriške medije dejal Dan Bickford, ki živi v bližini kraja nesreče.