Požar

Velika škoda v Termah Čatež, objekt pogorel do tal

R.T.
10. 2. 2020, 15.26
Posodobljeno: 10. 2. 2020, 15.30
Deli članek:

Požar, ki je zajel lokal Pub Cabana Cafe med drsališčem in zimsko termalno riviero v kompleksu Term Čatež, je po neuradnih ocenah povzročil več kot milijon evrov škode.

Poklicna gasilska enota Krško
Zaradi vdihavanja dima na požarišču so dve osebi odpeljali v brežiško bolnišnico.

Višino škode na pogorelem objektu še ugotavlja pristojna tehnična služba, so navedli v Termah Čatež. Na Policijski upravi Novo mesto so povedali, da v Termah Čatež nadaljujejo intenzivno preiskavo, zbirajo obvestila in ugotavljajo vse okoliščine požara. Po končani preiskavi bodo z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo.

Požar je izbruhnil v soboto okoli 3. ure. Kljub trudu večjega števila gasilcev iz 16 gasilskih društev je objekt v celoti pogorel. Zaradi vdihavanja dima na požarišču so dve osebi odpeljali v brežiško bolnišnico.

Gasilci so se zaradi suma nevarnosti in prisotnosti klora na klic odzvali v večjem številu, nato pa ob prihodu ugotovili, da je požar lokaliziran in da klor ni prisoten.

"Gostinski objekt s pripadajočim prostorom za otroška igrala je pogorel do tal, medtem ko so vsi okoliški objekti zaradi izjemno hitrega posredovanja gasilcev, policistov ter prostovoljcev ostali nedotaknjeni. Plameni niso poškodovali zimske Termalne Riviere ali katerega od hotelov," je popoldne prek spletne strani Ljubljanske borze dodatno sporočila družba.

"Posledično vsi namestitveni objekti nemoteno delujejo dalje in največja zimska Termalna Riviera v Sloveniji pričakuje velik počitniški obisk, ki se obeta v prihodnjih dneh," so dodali v Termah Čatež.

Sicer pa policisti, kriminalisti in kriminalistični tehniki sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto s sodelovanjem strokovnjakov Nacionalnega forenzičnega laboratorija danes nadaljujejo ogled obsežnega požarišča in ugotavljajo vzroke za nastanek požara, so zapisali.