25 na enem naslovu

Uslužbenka upravne enote mastno služila s fiktivnimi prijavami tujcev

G.G./STA
10. 2. 2020, 14.15
Posodobljeno: 10. 2. 2020, 14.18
Deli članek:

Po Celju se je že dlje časa govorilo, da na upravni enoti določene osebe poskrbijo za prijavo začasnega prebivališča tujcev. Kriminalisti so zdaj podali kazensko ovadbo zoper dve osebi.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Celjski kriminalisti so v zvezi z več nepravilnosti pri prijavah začasnih prebivališč tujcev na tožilstvo podali kazensko ovadbo zoper dve osebi, ki ju sumijo storitve kaznivega dejanja overitve lažne vsebine, so poročanje Dnevnika za STA potrdili na policiji. 

Kriminalisti so v preiskavi ugotovili, da sta dve osebi, in sicer partnerja, na naslovu svojega stalnega prebivališča fiktivno za začasno prebivanje prijavila 25 tujcev, ki tam nikoli niso prebivali niti nikoli niso imeli tega namena, vse to pa proti plačilu. Po naših informacijah sta za mesečno "najemnino" računala 150 evrov. 

Ena izmed ovadenih oseb je zaposlena na upravni enoti na območju celjske policijske uprave in je bila s samimi postopki zelo dobro seznanjena. Med tujci je bila poznana kot oseba, ki lahko uredi prebivališče in na katero so se zato obračali. Tujce je seznanila s samim postopkom in potrebnimi dokumenti, da so ti kasneje prijavo opravili pri pristojnem referentu, so navedli na policiji. V nekaterih primerih je prijavo prebivališča s pooblastili tujcev opravil partner osebe, zaposlene na upravni enoti.

Uslužbenko le ustno opozorili

Načelnik upravne enote Celje Damjan Vrečko je lani za Dnevnik potrdil, da so tudi sami na podlagi predloga druge upravne enote posumili o etično spornem ravnanju uslužbenke in njenega partnerja in takoj ukrepali. Uslužbenko so ustno opozorili, nepravilnosti, ki so se dogajale pri prijavah začasnega prebivališča tujcev, pa odpravili.