JAGODNI IZBOR

Moški neurejenega videza strašil po vasi

S.S.
10. 2. 2020, 21.30
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Profimedia
Primorski policisti so raziskali goljufijo, ki se je nanašala na prodajo barke na Hrvaškem leta 2019.

10 Koprski policisti so bili obveščeni, da skozi predor Markovec, v smeri Izole, pelje kolesarka. Na kraju so policisti 53-letno državljanko Ukrajine pospremili s ceste in jo oglobili za prekršek.

9 V prostorih celjskega sejmišča je neznanec z razstavne mize ukradel motorno žago, prijavitelju pa iz žepa bunde še denarnico z dokumenti in gotovino.

8 Pomurski policisti so na analizo poslali bankovec za 20 evrov, za katerega sumijo, da je ponarejen.

Pogosto spregledani podvigi posameznikov na drugi strani črke zakona

7 V Babičih so policisti ustavljali avtomobil koprskih registrskih oznak, se je voznik na znake požvižgal in oddrvel proti Italiji, Trstu. Policisti so zapeljali za njim, a so ga izgubili v gosti megli.

6 V Šentjerneju so policisti obravnavali kurjenje v naravnem okolju, in sicer je zagorelo 300 kvadratnih metrov podrasti.

5 V Zgornjih Škofijah je nekdo z gradbišča ukradel 300-litrsko bagrsko žlico, vredno 4000 evrov. Lopov jo je naložil na avtovleko in z njo poniknil neznano kam.

4 Na Prijateljevi ulici v Celju je neznani storilec iz stanovanj ukradel več oblačil, dokumente, jedilni pribor in hrano iz hladilnika.

3 Kranjski policisti so obravnavali moška, ki sta se sprla na ulici, najbolj pa jo je skupila pločevina avtomobila enega od vpletenih, saj mu ga je drugi namerno poškodoval, zato sledi ovadba zaradi poškodovanja tuje lastnine.

2 Primorski policisti so raziskali goljufijo, ki se je nanašala na prodajo barke na Hrvaškem leta 2019. Osumljena Slovenca, doma z Obale, stara 33 in 74 let, sta 58-letnega državljana Južne Afrike z lažnivim prikazovanjem in prikrivanjem dejanskih okoliščin spravila v zmoto, da je ta 74-letnemu osumljencu plačal 156.500 evrov kupnine za barko in 33-letnemu osumljencu 11.500 evrov za posredovanje pri prodaji. Osumljena sta oškodovanca naplahtala, da je edini lastnik barke 74-letnik, čeprav sta oba vedela, da sta lastnika tudi njegova žena in sin. Sin osumljenega se s prodajo barke ni strinjal, prav tako ni dobil poplačanega svojega deleža od prodaje. Za tako kaznivo dejanje je zagrožena kazen od enega do osmih let zapora.

1 Krajan Planine pri Postojni je policistom naznanil, da pri kapelici leži moški neurejenega videza. Policisti so identificirali državljana Italije, ki od začetka leta biva v Sloveniji neprijavljen, brez dokumentov. Policisti so reveža oglobili za več kršitev, potem pa so ga odpeljali v Zdravstveni dom Postojna.