Pijano in krvavo jutro

V okolici Maribora brat bratu med spanjem v hrbet zarinil kuhinjski nož

S.R.
10. 2. 2020, 10.52
Posodobljeno: 10. 2. 2020, 11.05
Deli članek:

Domov sta se vrnila pijana, si skočila v lase, nato pa ga je brat zahrbtno zabodel.

Sašo Švigelj
Fotografija je simbolična.

Mariborski kriminalisti in policisti so včeraj obravnavali sum storitve kaznivega dejanja poskusa uboja. Dejanje, ki so ga pozneje prekvalificirali v povzročitev lahke telesne poškodbe, se je včeraj odvilo v okolici Maribora. Policijo so o dogodku zjutraj obvestili reševalci, ki so oskrbeli 38-letnega moškega. Tega je dve leti starejši brat z nožem zabodel v hrbet, sporočajo iz PU Maribor

Ugotovili so, da sta se brata zjutraj vrnila domov, domnevno pod vplivom alkohola. Vnel se je prepir, nakar se je mlajši brat umaknil v svojo sobo in legel k počitku. Starejši brat je nato v kuhinji vzel večji nož, vdrl v sobo in ga na postelji ležečega zabodel v hrbet, pojasnjuje tiskovni predstavnik PU Maribor Miran Šadl. Ko je mlajši brat ugotovil, da krvavi, se je odpravil do sosedov in jih prosil za pomoč. Na kraj so hitro prispeli reševalci, ki so ga za silo pokrpali in odpeljali v UKC Maribor. Zdravniki so ugotovili, da je sicer utrpel vbodno rano, a ta ni ogrožala njegovega življenja.

Policisti so starejšega brata prijeli, po vseh zbranih obvestilih in potem, ko so pridobili njegovo izjavo, pa so mu pridržanje sinoči odpravili. Kriminalisti in policisti na podlagi vseh ugotovitev, ogleda kraja kaznivega dejanja in zbranih obvestil zadeve ne obravnavajo kot poskus uboja, temveč "kvalificirano obliko kaznivega dejanja povzročitve lahke telesne poškodbe z nevarnim predmetom." Ugotovili so namreč, brat bratu ni želel "odvzeti življenja."

Zoper osumljenega bodo na pristojno Okrožno državno tožilstvo podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje povzročitve lahke telesne poškodbe, za katero je zagrožena do triletna zaporna kazen.