Črna kronika

Karavano deskarjev na valovih pretresla vest o nenadni smrti 24-letne Francozinje

R.T.
7. 2. 2020, 19.02
Posodobljeno: 7. 2. 2020, 19.20
Deli članek:

V 24. letu starosti se je nenadno poslovila francoska deskarka Poeti Norac, je potrdila francoska zveza za deskanje na valovih.

Instagram
Poeti Norac

24-letna Poeti Norac, ki je na francoskem državnem prvenstvu v deskanju na valovih leta 2016 osvojila tretje mesto, dve leti pozneje drugo, v francoskem pokalu pa je osvojila deset zmag, se je za nekaj mesecev preselila na južno poloblo. Živela je v letovišču Sunshine Coast v avstralski zvezni državi Queensland, kjer se je želela naučiti angleškega jezika in obenem izkoristiti avstralske valove. Tam je prejšnji konec tedna nenadoma umrla. 

Profimedia
Poeti Norac

Vzrok njene smrti zaenkrat ni znan, francoska zveza za deskanje na valovih, ki je tragedijo potrdila, pa je sporočila, da v sodelovanju z družino Noracove pripravljajo izjavo za javnost. »Karavana deskarjev je izgubila članico svoje družine, čudovito osebo s sijočim nasmehom, umetnico na deski, katere zanos je žarel iz Vendeeja (francoski departma, kjer je živela) in vseh drugih krajev,« so zapisali na spletišču. 

Noracova je z deskanjem začela pri šestih letih, ko jo je v rodnem kraju Les Sables-d'Olonne na zahodni francoski obali veščine začel učiti njen oče.