Mladoletni nasilneži

Stefan pred sedmerico napadalcev branil brata, bilo je usodno: udarjali so ga v glavo, vse dokler ni zadnjič izdihnil

R.T.
5. 2. 2020, 08.05
Posodobljeno: 5. 2. 2020, 08.26
Deli članek:

Za 19-letnega Stefana Filića se je sobotna zabava končala tragično.

Facebook
Stefan Filić

Srbski mediji poročajo o tragični vesti. Stefan Filić iz vasi pri srbskemu mestu Velika Plana je v soboto zvečer obiskal eno od diskotek, zabava pa se je končala tragično. Stefan je bil po zabavi s prijatelji in bratom namenjen domov, pot so jim prestregli nasilneži. Skupina mladeničev, šlo naj bi za sedmerico, se je spravila na Stefanovega mlajšega brata. Začeli so ga loviti, 19-letnik pa je takoj ukrepal. Nemočnega brata je začel zaščititi pred napadalci, ni vedel, da bo zanj usodno, piše srbski portal Srbija Danas. 

Takrat so napadalci prijeli mlajšega Filića in s pestmi in nogami začeli udrihati po Stefanu. Mlajšega brata pa so prisilili, da je moral vse gledati. "Udarjali so ga z rokami in nogami, podrli so ga na tla in ga brcali v glavo. Njegov mladoletni brat je bil nemočen, želel mu je pomagati," je za omenjeni portal povedal neznani vir. 

Potem ko so Stefana pretepli, so ga pustili v mlaki krvi in jo ucvrli. Žrtev je našel policist, takoj so ga prepeljali v beograjsko bolnišnico, kjer pa je v ponedeljek preminil. 

Policisti so že prijeli dva napadalca 21-letna N.B. in M.P., medtem ko so zoper peterice (od tega so kar štirje mladoletni) vložili kazensko ovadbo za sodelovanje pri napadu. Motiv še vedno ni znan, v napadu pa naj nasilneži ne bi uporabljali orožja. 

N.B. in M.P. so preiskovalci že zaslišali, naslednjih 30 dni pa bosta preživela v priporu. 

Sosedje so imeli za Stefana le besede hvale: "Tako on kot brat sta fanta na mestu, nikomur ne bi nič storila. Starši so povsem pretreseni in iz sebe" .