Grozljiv dan čez severno mejo

Krvava Avstrija: najprej umor v kraju Trieben, nato je sredi ulice v Gradcu obležala še 33-letna mati dveh otrok

R.T.
4. 2. 2020, 14.56
Posodobljeno: 4. 2. 2020, 16.49
Deli članek:

Na avstrijskem Štajerskem so danes zabeležili kar dva krvava dogodka. Eden se je že končal na najhujši možen način, v drugem primeru pa se žrtev še vedno bori za življenje.

Reuters
Fotografija je simbolična.

V kraju Trieben na severozahodu avstrijske Štajerske sta se zjutraj začela prepirati partnerja. Spor se je končal v mlaki krvi ob približno 10. uri, ko je ženska zaradi ran, povzročenih z ostrim predmetom, obležala mrtva, poroča Kronenzeitung. Zdravnik je lahko le še potrdil njeno smrt. Umor se je zgodil v stanovanjski zgradbi, v kateri so nameščeni tudi prosilci za azil, na kraju pa so posredovali pripadniki specialne enote Cobra. Storilec se aretaciji ni upiral. Tako on kot njegova žrtev naj bi bila afganistanska državljana, šlo pa naj bi za zakonca, ki že dve leti in pol bivata v Avstriji. Preiskava umora sicer še poteka, a naj bi se moški do svoje soproge že pred umorom vedel nasilno, ko pa se je nekomu zaupala, naj bi popolnoma znorel. 

V ponedeljek iz psihiatrije, v torek z nožem nad neznanko

Krvavega dneva na avstrijskem Štajerskem s tem še ni bilo konec. Le nekaj ur pozneje je v Gradcu 33-letno žensko kar sredi ulice z nožem napadel 27-letni domačin, ki so ga v ponedeljek izpustili iz psihiatrične ustanove. Napadene ženska, matere dveh otrok, ki se še vedno bori za življenje, ni poznal, še poroča časnik. Napadalca so aretirali.

Pri naših severnih sosedih je to letos že tretje nasilno dejanje nad žensko, ki se je končalo s smrtjo. 15. januarja je pod partnerjevo krvavo roko umrla 32-letna Gabriela P. iz kraja Ybbs na Donavi (Ybbs an der Donau). Prejšnji teden pa je policija na Dunaju aretirala 37-letnega Leopolda, ki je v njenem lastnem stanovanju umoril nekdanjo partnerko 28-letno Birgit.