Aretacije članov narko tolpe

Heroin in kokain tihotapili iz Južne Amerike in Irana, skladišče pa so imeli v Ljubljani

G.G.
29. 1. 2020, 07.57
Posodobljeno: 29. 1. 2020, 09.58
Deli članek:

Hrvaški, slovenski in avstrijski policisti so v torek zaključili dve leti dolgo preiskavo zoper dobro organizirano združbo tihotapcev mamil.

STA
Fotografija je arhivska.

Mamilaška mreža je bila razpeta od Južne Amerike, kjer so nabavljali kokain, do Irana, kjer so kupovali heroin. Pot droge je vodila v Evropo, eno od glavnih skladišč pa se je po pisanju Jutarnjega lista nahajalo na območju Ljubljane. Od tam so potem drogo pošiljali na Hrvaško, v BiH in druge države Evropske unije.

Policija meni, da je tolpa prodala več deset kilogramov kokaina in heroina, trgovali pa so tudi z amfetamini, marihuano in hašišem.

V preiskavi, ki jo je vodila hrvaška policija, so sodelovali tudi avstrijski in slovenski policisti. V zadnjih dveh letih so na podlagi sodnih nalogov članom te mamilaške združbe sledili in snemali njihove telefonske pogovore. Med drugim so sledili gibanju vodij tolpe, ki so se večkrat odpravili v Južno Ameriko in Iran, kjer so sklepali posle.

V ponedeljek in torek so sledile aretacije. V Sloveniji in na Hrvaškem so prijeli več kot deset osumljencev, preiskali pa so tudi njihova stanovanja. Jutarnji še piše, da so to narkozdružbo z vrha vodili trije: slovenski, hrvaški in bosanski državljan.