"Ko nekdo zapusti svojega najboljšega prijatelja," se glasi začetek zapisa ob fotografijah, na katerih lahko vidimo povsem nebogljeno žival za ogrado in v improvizirani leseni hišici. Po podatkih Zavoda Pit iz Slovenije so se tam živeči izselili iz hiše, ki se nahaja v mestu Leskovac v Srbiji, in žival pustili na milost in nemilost mimoidočih. Ti naj bi psici vrgli ostanke hrane, tako je preživela, vendar pa je njeno stanje sodeč po zapisu kritično. "Držimo pesti, da ne bo prepozno in, da bo veterinar uspel," so zapisali. 

Lastnico naj bi iz neprofitne dobrodelne organizacije, ki se ukvarja z reševanjem, zaščito in pravicami živali uspeli priklicati. To sosedom namreč ni uspelo. Prišla je, da bi odklenila ogrado, a kot navajajo z grožnjami, da jih bo tožila "za vdor na posestvo".

Psica je zaradi zloma nog in mehanskih poškodb nepokretna. Zaposleni v Zavodu Pit sumijo, da so poškodbe nastale zaradi udarcev s topim predmetom. Kot so sporočili, so Tormo lastnikom, ki bodo kazensko preganjani, odvzeli. 

pes, zloraba živali, leskovac
Zavod PIT
Žival je zaradi poškodb nepokretna.

pes, zloraba živali, leskovac
Zavod PIT
Pes je v oskrbi zaposlenih iz Zavoda PIT. Poiskali so veterinarsko pomoč.