Na poti na tekmo, kjer bi navijali za mladi košarkarici

FOTO: Z njimi je košarkarski velikan preživel zadnje trenutke življenja: v nesreči umrla tudi soigralka 13-letne Gianne

R.T.
27. 1. 2020, 18.15
Posodobljeno: 27. 1. 2020, 18.52
Deli članek:

V helikopterski nesreči v Kaliforniji je včeraj umrl Kobe Bryant, eden najboljših košarkarjev vseh časov. Na krovu helikopterja je bilo še osem ljudi, žrtve pa so že identificirali.

Profimedia
Kobe Bryant in hči Gigi

Že pred uradno potrditvijo o tem, da je med umrlimi tudi Bryant, je novica globoko pretresla tako košarkarski svet kot tudi svet športa in družbo slavnih širše. "Ni preživelih. Skupaj je bilo na krovu devet ljudi, pilot in osem potnikov," je v izjavi za javnost povedal načelnik policije Alex Villanueva. Ena od teh je bila, kot smo pisali, Kobejeva 13-letna hči Gianna Maria, sicer nadarjena košarkarica, ki si je z očetom večkrat ogledala tekme Los Angeles Lakersov.

Facebook
John in Keri Altobelli

Skupina je bila na poti na tekmo 13-letnega dekleta, na krovu pa je bila tudi njena soigralka Alyssa. Na popoldansko tekmo sta jo spremljala oče John Altobelli in mama Keri Altobelli. 56-letni Altobelli je delal kot trener baseballa na eni od fakultet v okrožju Orange. 

Gianna in Alyssa sta igrali za Mamba Akademijo, Altobelli pa je podobno kot Bryant, hčerko pogosto spremljal in za njeno moštvo navijal s klopi. 

Kasneje je v javnost prišla tudi informacija, da je med umrlimi Christina Mauserkošarkaška trenerka v eni od zasebnih šol v omenjenem okrožju. "Otroci in jaz smo povsem pretreseni. Izgubili smo našo prekrasno soprogo in mamo. Prosim vas, da spoštujete našo zasebnost. Zahvaljujem se vam za podporo, ogromno nam pomeni," je na facebooku zapisal Christinin soprog Matt.

Facebook
Christina Mauser in soprog

Kot piše Los Angeles CBS so v nesreči umri še pilot Ara Zobayan, Sarah Chester in njena hči Payton