JAGODNI IZBOR

Top flop tedna: Šolarja pot domov končala na socialni

S.S.
27. 1. 2020, 21.20
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

STA
66-letnica je ocenila, da otroka ne bi smela sama postopati po Kopru.

10. V Marija Reki pri Žalcu je nekdo vlomil v počitniško hišico. Ukradel je nekaj posode, mesoreznico in alkohol.

9.V Portorožu je neznanec s parkiranega osebnega avtomobila znamke Porsche Cayenne ukradel prednji dve in zadnje desno kolo, prednja žarometa ter zadnjo luč s kamero. Škode je za približno 15.000 evrov.

8. Z gradbišča pri Divači so neznanci ukradli dve varnostni kameri, vredni 500 evrov.

7. Na območju Vitanja je grešnik poskušal vlomiti v cerkev, a mu je projekt spodletel, je pa vseeno povzročil nekaj škode s poškodovanjem trojnih vrat.

6. V Dekanih so vlomili v prostore društva. Pogrešajo škatlo s prostovoljnimi prispevki.

5. V Šmarjeti je lopov skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo, ukradel pa približno 30 kilogramov mesa in daljnogled. Škode je za 1100 evrov.

4. Ljubljanski policisti so v Šiški obravnavali vlom v garažo. Lastnik pogreša sesalnik.

3. Na območju Tepanja so policisti obravnavali tri poskuse goljufije. Neznana starejša, sivolasa moška, eden je nosil očala, manjkalo mu je nekaj zob, sta se pripeljala s starejšim osebnim vozilom znamke Opel Corsa, rdeče barve in hrvaških registrskih oznak, ter na bencinskem servisu, v gostinskem lokalu in trgovini poskušala pretentati zaposlene pri menjavi denarja. Vse prodajalke so bile pozorne, tako da jima goljufije niso uspele.

2. V Postojni je moški grozil zavarovalniškemu agentu. Možakar je prišel prijavit škodo, vendar mu je agent pojasnil razloge, zakaj to ni mogoče. Možakar je nato besen zapustil poslovne prostore, čez kakšnih pet minut pa je agenta napadel na parkirišču, ko je tja prišel z drugo stranko. Osumljeni je agenta na parkirišču večkrat udaril in mu zagrozil, potem pa še z avtom zapeljal proti njemu. Sledi kazenska ovadba. 

1. Starša iz Kopra sta policiji prijavila, da je na poti iz osnovne šole do njunih otrok, starih devet let, pristopila starejša ženska in ju odpeljala na center za socialno delo (CSD). Ugotovili so, da je 66-letnica res prijela oba otroka za roko in ju odvedla na CSD, ker je ocenila, da ne bi smela sama postopati po Kopru.