Življenje so izgubile štiri osebe, umrl pa je tudi eden najbolj uspešnih športnikov in košarkarjev Kobe Bryant. Bil je zvezda lige NBA, štel pa je le 41 let. 

Skupina naj bi se vkrcala v zasebni helikopter, ta pa je v jutranjih urah (po lokalnem času) strmoglavil v Calabasasu blizu Los Angelesa v Kaliforniji. 

Kot poročajo tuji mediji, naj bi helikopter zagorel, preden je zgrmel na tla. Preiskava je že v teku, vzrok nesreče še ni znan.

Bryant je helikopter Sikorsky S-76 sicer uporabljal več let, tudi ko je igral za košarkarsko ekipo Los Angeles Lakers. V športno dvorano Staples Center je letel od doma v Newport Beachu.

Umrla tudi 13-letna Gianna Maria

Mediji so sprva poročali, da Bryantove soproge Vanesse in otrok ni bi bilo na krovu. Portal TMZ sedaj piše, da je umrla tudi Kobeyeva 13-letna hčerka Gianna Maria. Kot poroča Ekipa24 naj bi šlo za nadarjeno košarkarico, ki si je z očetom večkrat ogledala tekme Los Angeles Lakersov. 

Bila je tudi oboževalka Luke Dončića. Pred dnevi, ko se je Dončić s svojim Dallasom pomeril proti Los Angeles Lakersom, je obiskala tekmo in očeta prosila, če bi jo lahko fotografiral s slovenskim košarkarjem. 

Osemnajstkrat nastopil na tekmi All-Star

Bryant je bil eden najboljših košarkarjev vseh časov. Vseh dvajset let profesionalne kariere je igral za moštvo Los Angeles Lakers, s katerim je petkrat postal prvak lige NBA (2000, 2001, 2002, 2009, 2010), z ameriško reprezentanco pa je bil je dvakrat olimpijski prvak (2008, 2012).

Enkrat je bil izbran za najboljšega igralca lige NBA (2008), dvakrat pa je bil tudi prvi strelec lige. Kar osemnajstkrat je nastopil na tekmi zvezd All-Star. Košarkarsko kariero je končal leta 2016.

Pri 34 letih in 104 dneh je postal najmlajši igralec v ligi NBA s 30.000 doseženimi točkami, dan pred smrtjo pa ga je na tretjem mestu lestvice najboljših strelcev lige prehitel LeBron James.

Bryant je bil oče štirih deklet, Gianne, Natalie, Biance in sedemmesečne Capri. Prva se je rodila leta 2003, zadnja pa junija 2019.