Alkoholna drama

Klic na pomoč! Sredi mrzle noči se je "ujel v lovsko past", policisti pa so ugotovili, zakaj se je počutil privezanega

G.G.
24. 1. 2020, 10.59
Posodobljeno: 24. 1. 2020, 11.08
Deli članek:

Policisti so v mrzli noči prejeli nenaveden klic. Voznik mopeda naj bi se v gozdu v bližini vasi Gabernik v občini Slovenska Bistrica ujel v lovsko past.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Z mopedom se je okoli pol dveh ponoči peljal iz Polskave proti Gaberniku, je policistom razlagal 51-letnik moški z območja Rač. V Gaberniku je zavil v gozd, tam pa se mu je nekako uspelo ujeti v past, ki so jo po njegovem mnenju nastavili lovci. Potožil je, da je privezan k drevesu, stokal je, da ne more nikamor in da potrebuje pomoč. Kje natančno se nahaja, pa ni vedel.

Policisti so klic vzeli resno, nesrečni možakar bi lahko ob teh nizkih temperaturah še zmrznil. Našli so ga čez dobro uro na območju Ogljenšaka. Nikjer ni bilo pasti, moški ni bil nikamor privezan, objektivno gledano. Glede na rezultate alkotesta pa dopustimo možnost, da se je 51-letnik počutil privezanega. V organizmu je imel kar 1,20 mg/l alkohola ali 2,4 promila, povedano po starem.

Policisti so ugotovili, da je z neregistriranim mopedom zapeljal preveč na desno in padel ob rob ceste, kjer je lažje poškodovan obležal. Bil je tudi brez veljavnega vozniškega dovoljenja in brez čelade. Policisti so ga »odvezali«, reševalci pa so ga prepeljali v UKC Maribor.

Ko se bo streznil ...

»Policistom bo, ko se bo streznil, verjetno lahko hvaležen, da so ga rešili iz »lovske pasti«, samo ugibamo pa lahko, ali so ga rešili še pred čem hujšim v tej mrzli noči. Policisti bodo zoper opisanega kršitelja podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče. Zanimivo bo izvedeti ali bo tam zgodbica enaka ali pa jo bo predelal v basen. Ja, tudi s takimi prijavami se ukvarjamo policisti. Še dobro, da smo jo vzeli resno,« je konec prigode opisal predstavnik za stike z javnostmi na PU Maribor Miran Šadl.