Potrjeno

Krvava drama v Grosupljem: 44-letnik umoril 27-letno nosečnico, nato pa storil samomor

G.G./STA
21. 1. 2020, 11.57
Posodobljeno: 22. 1. 2020, 07.24
Deli članek:

Dramatično dogajanje v industrijski coni v Grosupljem s tragičnim zaključkom.

Svet24.si
Policisti na kraju streljanja v industrijski coni v Grosuplju.

V industrijski coni na ulici Pod jelšami v Grosupljem je okoli pol devetih dopoldne 44-letni moški lovil 27-letno žensko, domnevno nekdanjo partnerko. Ta se je pred njim zatekla v eno od podjetij, moški pa je stekel za njo in jo ustrelil, je prvi poročal spletni portal 24ur.com.

S Policijske uprave Ljubljana so potrdili, da je ženska kljub zdravniški pomoči umrla. Tragedija je še toliko večja, ker je bila noseča. Žal je umrl tudi njen nerojeni otrok. Po neuradnih podatkih je umrla direktorica gradbenega podjetja v tamkajšnji industrijski coni

44-letni strelec se je po zločinu odpeljal z avtom. Policisti so kmalu v bližini našli njegov avto. Osumljeni je bil že mrtev, "imel je strelno rano", je sporočila policija. Poleg njega je bilo strelno orožje. Po prvih znanih podatkih njegova smrt ni posledica kaznivega dejanja, kar pomeni, da je storil samomor. 44-letnik doslej ni bil obravnavan za kakšno kaznive dejanje. Informacije o njunem preteklem odnosu so različne, kljub temu, da je bila ona poročena in sta z možem pričakovala otroka, pa naj bi domnevni strelec do nje gojil čustva naklonjenosti in jo več let zalezoval. Kot je poročal POP TV, jim je oče umrle nosečnice povedal, da mu je še pred nekaj dnevi pokazala sms-sporočila in klice domnevnega strelca. Kljub zalezovanju pa ga ni nikoli prijavila policiji, ker mu ni želela nakopati težav. 

Po poročanju informativne oddaje Svet na Kanalu A naj bi bil storilec podjetnik z blokiranimi računi iz Stične. Domačini so ga poznali kot mirnega in vase zaprtega človeka.

Na PU Ljubljana navedb niso potrdili. "Več informacij vam trenutno ne moremo posredovati, saj preiskava še vedno poteka," so zvečer pojasnili za STA.

Motiv za omenjeno dejanje še ni znan, policisti pa še vedno izvajajo ogled in aktivnosti na kraju dejanja in bodo o vseh okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.