Užival v zadajanju bolečine

Izdajal se je za zdravnika in ženske zmamil v nevarne električne seanse

R.T.
21. 1. 2020, 09.03
Posodobljeno: 21. 1. 2020, 09.15
Deli članek:

V Nemčiji so v obsodili 30-letnika, ki se je kot lažni zdravnik naslajal nad ženskami v izmišljenih eksperimentih.

Profimedia
Fotografija je simbolična

David G. iz bavarskega mesta Würzburg je bil obtožen poskusa umora v trinajstih primerih. Obsojen pa na enajst let zaporne kazni, ki jo bo prestal v posebnem oddelku psihiatrične ustanove.

Primer je skrajno nenavaden. David G., po poklicu informatik, je skoval načrt. Ženskam in dekletom se je predstavil kot zdravnik, ki proučuje občutljivost človeškega telesa na električne dražljaje. Udeleženkam, bilo jih je več kot 80, je v eksperimentu ponudil plačilo od 100 do 1500 evrov, odvisno od stopnje zahtevnosti poskusa.

Praktični del »testa« je potekal pred računalnikom. »Raziskovalec« je sedel doma za svojim računalnikom, objekt proučevanja pa doma za svojim. Ženska se je morala delno sleči, povezati z žicami in skozi svoje telo spustiti električni tok. David G. je njene reakcije spremljal po kameri prek Skypa. Z rokami pa ni beležil učinkov, ampak se je najverjetneje poigraval s svojimi deli telesa. Tega sicer ni eksplicitno priznal, so pa na njegovem računalniku odkrili, da je pogosto obiskoval pornografske strani s sado-mazohistično vsebino. Sodnik je v razsodbi pojasnil, da je bilo v dokaznem postopku z izvedenskimi mnenji podkrepljeno in dokazano, da je obsojeni užival v zadajanju bolečin drugim, primeri pa bi se lahko končali tudi s smrtjo »udeleženk«, česar sicer obsojeni ni nameraval doseči. 

Odkrili so ga, ko je 16-letnica po električnem šoku utrpela za krajši čas padla v nezavest poškodbe in je zaradi tega obiskala bolnišnico. V pogovoru z zdravniki in policisti je opisala, kaj se je dogajalo, tako da so lahko policisti začeli opazovati osumljenega.