zahtevno reševanje

FOTO in VIDEO: Po trku v ograjo tovornjak obstal na avtocesti, vanj pa sta nato trčila še tovornjak in avtobus

S.R.
21. 1. 2020, 07.04
Posodobljeno: 21. 1. 2020, 11.19
Deli članek:

Huda nesreča, ki se je pripetila sredi noči, je povsem ohromila gorenjsko avtocesto. Posledice še vedno odstranjujejo, v nesreči pa se je poškodoval voznik tovornjaka. Cesta je bila dlje časa zaprta, promet pa je zdaj sproščen v obe smeri.

PU Kranj
Posledice hude prometne nesreče na gorenjski avtocesti.

Malo pred 1. uro ponoči je močno počilo na gorenjski avtocesti pred izvozom Brnik v občini Šenčur. Kot poroča tiskovni predstavnik PU Kranj Bojan Kos, se je nesreča pripetila v smeri Jesenic, trčili pa so tovorni vozili s priklopniki in avtobus. Uprava za zaščito in reševanje dodaja, da je bilo v avtobusu prisotnih 26 potnikov in 2 voznika, ki so jih morali iz zverižene pločevine rešiti s tehničnim posegom. V nesreči se je sicer lažje poškodoval voznik prvega tovornjaka, državljan Bosne in Hercegovine. Civilna zaščita občine Šenčur je za vse potnike v avtobusu zagotovila topel prostor, v katerem so počakali na nadomestno vozilo.

Po navedbah kranjskih policistov je voznik tovornjaka zaradi neprilagojene hitrosti trčil v odbojno ograjo. Tovornjak je obstal obrnjen prečno na avtocesto. Čez nekaj trenutkov je drugo tovorno vozilo trčilo v prvega, nato pa se je v drug tovornjak zaletel še avtobus. Oba sta prebila sredinsko varovalno ograjo, zaradi česar je bil promet zaprt tudi na voznem in prehitevalnem pasu avtoceste v smeri Ljubljane. Avtocesta je bila v smeri Jesenic do približno 9. ure v celoti zaprta, medtem ko je bil v smeri Ljubljane zaprt prehitevalni pas. Posledice so odstranili, promet pa je zdaj sproščen v obe smeri, sporoča Kos.