top flop tedna

Z avtom bežal pred policijo; izsledili so ga v gostilni

S.S.
20. 1. 2020, 21.30
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

arhiv

10. V Mengšu so imeli policisti opravka z voznikom, ki je vozil pod vplivom alkohola (0,75 mg/l), brez veljavnega vozniškega dovoljenja, med postokom pa je vsemu živemu psoval mater. Avto so mu zasegli, ga oglobili, svoje postopanje pa bo možakar lahko obrazložil tudi pred sodnikom.

9. Na koprskem drsališču je nekdo ukradel denarnico z dnevnim izkupičkom.

8. Pomurski policisti so na analizo poslali bankovec za 20 evrov, za katerega sumijo, da je ponarejen.

7. V okolici Trebnjega so policisti obravnavali vlom v hišo. Lastnik pogreša agregat, dve motorni žagi, električno ročno orodje, ključe dveh avtov in več slik. Škode je za deset tisoč evrov.  

6. Črnomaljski policisti obravnavajo tatvino kotla za žganjekuho. Škode je za 450 evrov.

5. V Velenju so policisti obravnavali vlom v gostinski lokal. Lopov je ukradel starejši zvočnik in električni grelnik.

4. V naselju Škrljevo je neznanec iz odprtega gospodarskega poslopja ukradel za 600 evrov suhomesnatih dobrot.

3. Na celjsko policijsko postajo je poklical neznanec in naznanil, da bo v hotelu v Žalcu prišlo do eksplozije. Iz hotela so evakuirali približno 50 ljudi, vendar se je ob pregledu prostorov izkazalo, da je šlo za lažno prijavo.

2. Škofjeloški policisti so v Poljanski dolini sledili vozniku, ki se je na njihove znake, naj ustavi, gladko požvižgal. Ko so ga le ustavili, so ugotovili, da gre za mladoletnika brez vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran avto, z nameščenimi tujimi registrskimi tablicami. Sledi kazenska ovadba.

1. Med krajema Veščica in Stročja vas so policisti želeli ustaviti 39-letnega voznika osebnega avtomobila, ki pa se na njihove znake ni odzval. Glede na to so ga prisilno ustavljali, a jim je pobegnil po nasprotnem voznem pasu. Njegovo vozilo so naknadno našli v Ljutomeru, njega pa v gostilni. Možakarju so odredili pridržanje, zoper njega pa spisali obdolžilni predlog in kazensko ovadbo zaradi preprečitve uradnega dejanja. (ss, foto: arhiv Svet24)

***FLEHA: Top flop tedna / Pogosto spregledani podvigi posameznikov na drugi strani črke zakona POUDARK: Na koprskem drsališču je nekdo ukradel denarnico z dnevnim izkupičkom. CIFRA: 600 evrov škode je povzročil lopov, ki si je v naselju Škrljevo prisvojil zalogo suhomesnatih dobrot.***