Splitski mornar

Filipova usoda v rokah strokovnjakov: grozi mu do pol stoletja v zaporu

R.T.
19. 1. 2020, 18.53
Posodobljeno: 19. 1. 2020, 18.57
Deli članek:

Še vedno ugotavljajo, če je bil prišteven, ko je moril.

Facebook
Filip Zavadlav

Psihiatrični pregled 25-letnega splitskega mornarja Filip Zavadlava bodo opravili strokovnjaki s Psihološke klinike Vrapče, poročajo hrvaški mediji. Šele po nizu razgovorov bodo lahko presodili, ali je bil, ko je pokončal tri mladeniče in prekupčevalce mamil, prišteven, prišteven le delno oziroma povsem neprišteven. Od njihovih ugotovitev bo odvisna njegova usoda. Če se bo izkazalo, da je bil neprišteven, ko je vihtel orožje, potem za storjeno ne bo kazensko odgovoren. V nasprotnem primeru mu grozi najstrožja kazen – do 50 let za rešetkami.

V petek bi morala na splitskem sodišču potekati sodna obravnava, na kateri bi lahko njegov brat Stanislav in oče Ante razkrila, kaj vesta o trojnem umoru, ki ga je zagrešil Filip, a so jo morali prestaviti, saj je bil Stanislav žrtev napada. Napadli naj bi ga trije člani ene od navijaških skupin, a žrtev noče razkriti njihovih imen, poroča 24sata. Odnesel jo je z lažjimi poškodbami – med drugim je dobil modrico pod očesom –, a ni poiskal zdravniške pomoči.

Splitski policist še vedno preiskujejo, kako je Filip prišel do ruske jurišne puške AK47, iz katere je izstrelil najmanj 36 nabojev. Motiv za zločin je maščevanje, potem ko je njegov brat Stanislav zapadel v dolgove. Vse namreč kaže, da so bili groženj in izsiljevanja deležni vsi člani družine, česar pa niso prijavili policiji.