Uslužbenec centra za socialno delo

V trenutkih zmede po trojnem umoru je poklical Filipa in se dogovoril s policijo

R.T.
17. 1. 2020, 10.11
Posodobljeno: 17. 1. 2020, 10.27
Deli članek:

Za mirno predajo trojnega umora osumljenega Filipa Zavadlava naj bi bil pripomogel tudi socialni delavec.

STA
Fotografija je simbolična

Facebook
Filip Zavadlav

Podrobnosti glede trojnega umora v Splitu so še vedno ena od glavnih tem hrvaških medijev. Slobodna Dalmacija je danes objavila prispevek o prijetju 25-letnega Filipa Zavadlava, natančneje, o tem, komu gre največ zaslug, da se je mladenič mirno predal policiji.

To naj bi bil uslužbenec centra za socialno delo, ki je na posnetku, ki je po umoru krožil po spletu, prepoznal Filipa Zavadlava. Ker je imel njegovo telefonsko številko, ga je takoj poklical. Z njim ni mogel smiselno komunicirati, zato je zaprosil, če se lahko pogovori z njegovim očetom. Z njim se je dogovoril, da oba, oče in sin, prideta do lokala Borsolino, kjer se bodo pogovorili, kako dalje.

V lokalu so se srečali ob 17. uri. Dogovorili so se, da obvestijo policijo, Filip pa se jim bo mirno predal. To se je tudi zgodilo.

Socialni delavec je policistom tudi razložil težave, ki jih je imel Filip zaradi bratovih narkomanskih dolgov in posledičnega izsiljevanja, podrobno pa jim je opisal še Filipove psihične težave, ki v velikimi meri izvirajo iz neurejenih, celo travmatičnih družinskih razmer.

Trojnega umora osumljeni Filip se je na zaslišanju na policiji zavil v molk. V pridržanju je govoril o samomoru, zato so ga poslali na psihiatrični oddelek zagrebške bolnišnice. V naslednjem koraku bodo odločili, ali je prišteven ali ni.