Eksorcizem

Fanatiki v bizarnem ritualu umorili nosečnico in njenih pet otrok

R.T.
17. 1. 2020, 09.48
Posodobljeno: 17. 1. 2020, 09.55
Deli članek:

Oblasti so prizor v cerkvi opisale kot "grozovit".

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Panamske oblasti so v množičnem grobišču v regiji Ngabe-Bugle našle sedem svežih, a iznakaženih trupel, med katerimi je bilo tudi truplo nosečnice in kar pet trupel otrok, poroča nemška radiotelevizija DW.

Grobišče se nahaja za lokalno cerkvijo, v kateri naj bi izvajali bizarne in smrtonosne rituale izganjanja hudiča.

O kaznivih dejanjih so policijo obvestili trije lokalni prebivalci, ki so uspeli pobegniti iz cerkve. Ob prihodu na kraj zločina je policija v cerkvi našla mačete, nože in celo ostanke ritualno zaklane koze.

"Vsi ti rituali so bili namenjeni temu, da ljudi umorijo, če se ne pokesajo za svoje grehe," je dejal državni tožilec Rafael Baloyes. "Govorimo o sedmih žrtvah. Šest mladoletnih, starih od enega do sedemnajst let. Šest iz iste družine. Mati in njenih pet otrok. In mati je bila noseča."

Policija je prijela 10 posameznikov, povezanih z obskurnim kultom poimenovanim "Nova luč Boga". Njegovi pripadniki, ki so v džungeslki regiji Ngabe-Bugle delovali šele tri mesece, naj bi bili povezani z omenjenimi umori. Med akcijo so oblasti uspele osvoboditi tudi 15 posameznikov, ki so jih člani kulta zadrževali proti njihovi volji.