Richard Huckle

Pedofil zadavljen s struno, v grlu je imel zatlačene kondome

R.T.
17. 1. 2020, 08.35
Posodobljeno: 17. 1. 2020, 08.37
Deli članek:

Pri starosti 19 let je zbral približno 20.000 fotografij zlorab otrok in jih prodajal za zaslužek. V tujini je zlorabil približno 200 otrok.

Profimedia
Richard Huckle

V začetku oktobra je v zaporu Full Sutton v bližini Yorka nasilne smrti umrl najhujši britanski pedofil Richard Huckle.

Vsaj 25 let zarešetkami

Pod pretvezo, da širi božjo besedo, je po Maleziji prežal na otroke po sirotišnicah in podobnih ustanovah. Z zlorabami se je hvalil na blogu, kjer si je podeljeval "pedo-točke" glede na skrajnost spolnih zlorab, ki jih je zagrešil. Svoja posiljevanja otrok in dojenčkov – njegova najmlajša znana žrtev je štela le šest mesecev – je dokumentiral. Tako je pri starosti 19 let zbral približno 20.000 fotografij zlorab otrok in jih prodajal za zaslužek. Britanski mediji poročajo, da je v tujini zlorabil približno 200 otrok. Vprašanje je, koliko zlorab bi še zagrešil, če ne bi leta 2014 avstralska policija na temni strani spleta odkrila mrežo pedofilov. Aretirali so ga za božič leta 2015, ko je doma obiskal družino. Huckle je trdil, da je nedolžen, a je pozneje staršema vse priznal. Moledovala sta policijo, da ga odpeljejo. Svoje žrtve je sicer imenoval "zvesti psi".

Osem let zlorab mu je prineslo obtožnico z 71 točkami. Preiskovalcem ni uspelo identificirati njegovih žrtev, ker ni predal gesel na skrite datoteke na njegovem računalniku. Leta 2016 je bil obsojen na vsaj 25 let za rešetkami.

29-letni osumljenec

13. oktobra lani so ga torej našli mrtvega v njegovi celici. Britanski mediji so sprva poročali, da je bil 33-letnik zaboden z improviziranim bodalom, zdaj pa The Sun navaja, da naj bi bila zadavljen s kitarsko struno, nato pa naj bi mu nekdo v grlo natlačil še kondome.

Policisti so v zvezi z umorom pedofila v ponedeljek aretirali 29-letnega moškega.