Hrvaški novinarji obiskali njegovo stanovanje

Komu je Filip tik pred pokolom napisal pisma? "Rad te imam M., samo ti me lahko rešiš"

R.T.
16. 1. 2020, 18.40
Posodobljeno: 16. 1. 2020, 20.24
Deli članek:

Zavadlav je pred usodnim večerom v stanovanju pustil pisma, namenjena skrivnosti osebi M.

Facebook
Filip Zavadlav

Spomnimo:

25-letni splitski mornar Filip Zavadlav je v soboto popoldne v središču Splita hladnokrvno umoril tri ljudi, stare znance policije in prekupčevalce z mamili. Zločin je lokalno prebivalstvo in širši Balkan sicer močno pretresel. Hrvaška javnost že več dni razpravlja o nezavidnih družinskih razmerah in motivih, ki so splitskega mornarja pripeljali do tega, da v roke vzame kalašnikovko in ubije tri ljudi. Kot smo pisali, je storilec odraščal v družini, polni nasilja in odvisnosti. 

Na hrvaškem portalu 24sata pa so objavili zadnja pisma, ki jih je 25-letnik napisal pred pokolom ter jih pustil na nočni omarici in na mizi v stanovanju, kjer je živel. 

"Vse to povzroča nespečnost, ampak dobro, to se bo rešilo," piše na enem od listov, medtem ko je na drugem zapisal: "Da, M., strinjam se, v glavi si lahko močan, samo, če spiš. Rad te imam, M., samo ti me lahko rešiš. Filip".

Pisma so novinarji omenjenega portala poslali grafolgu, ki je zaključil, da gre za nezrelega človeka. "Zelo je otročji, potrebuje psihiatra," je povedal po analizi.

Ne gre za edina pisma. Marcela Sunara, najemodajalka, ki je stanovanje oddajala Filipu, je povedala, da je našla še številna druga. Nekatera so berljiva, spet druga ne. Kdo je skrivnostni oziroma skrivnostna M., ki mu je oziroma ji je 25-letnik napisal pisma, ni jasno. Kot so izvedeli hrvaški novinarji pa naj bi Filipa pred dnevi pustilo dekle, bil naj bi povsem pretresen. 

Odvetnik Branko Šerić: Filip je sam v celici, sam hodi na sprehode

Okrožno državno tožilstvo v Splitu v primeru Zavadlava, ki je osumljen trojnega umora, je odredilo enomesečni preiskovalni pripor. 25-letnik pa ga preživlja na oddelku za psihiatrijo v bolnišnici za zapornike v Zagrebu.

Odvetnik Šerić se je odrekel pritožbi, da bi psihiatri čim prej podali svoje mnenje o Filipovem psihičnem stanju. Ker so obiski v zagrebški bolnišnici za zapornike dovoljeni zgolj ob ponedeljkih in sredah, ga bo odvetnik obiskal v ponedeljek. Kot so izvedeli hrvaški novinarji pa je 25-letnik v celici sam, sam naj bi hodil na sprehode, kontakta z drugimi zaporniki ne sme imeti.