Ogrožala druge voznike

FOTO: Tako se je končala pot roparjev, ki sta si za tarče izbirala pošte in bencinske servise

G.G.
16. 1. 2020, 13.54
Posodobljeno: 16. 1. 2020, 14.02
Deli članek:

Zadnji rop sta 29 in 41 let stara moška izvedla v torek zvečer na bencinskem servisu na Ljubljanski cesti v Celju.

PU Celje
Prazne pnevmatike na njunem pasatu. Odrgnine pričajo o pestrem pregonu.

Nekaj po 20. uri sta se pripeljala do bencinskega servisa. Eden je vstopil in od zaposlene z grožnjo fizičnega nasilja prejel denar in večjo količino vinjet. Kasneje so prešteli vrednost ukradene »robe« in jo ocenili na več kot 50 tisoč evrov.

Med begom ogrožala varnost drugih udeležencev v prometu

Policisti so bili obveščeni kmalu po ropu. Začeli so zasledovati nepridiprava, ki sta se odpeljala s črnim pasatom. 41-letni je sedel za volanom in pritiskal na plin ter poskušal čim prej priti do avtoceste. To mu je uspelo, tudi tako, da sta med begom poškodovala več policijskih vozil in tri vozila drugih udeležencev v prometu.

Ko je drvel v smeri Slovenskih Konjic, so mu policisti postavili oviro – t.i. stinger. Pnevmatike so spustile dušo, pasat se je ustavil. Roparja sta jo poskušala ucvreti peš, a so ju policisti zgrabili in obvladali. Do obiska preiskovalnega sodnika sta v pridržanju.

PU Celje
Prazne pnevmatike na njunem pasatu. Odrgnine pričajo o pestrem pregonu.

Vsaj trije ropi

Policisti so z malopridnežema povezali nedavne rope. Ugotovili so, da sta osumljena vsaj še treh. Prvega sta se lotila 1. marca lani. Takrat sta oropala pošto na Vranskem. Uslužbenki sta grozila s pištolo in od nje izvlekla 6500 evrov gotovine. Nadaljevala sta 20. oktobra na bencinskem servisu v Šempetru. Tam sta se »okrepčala« za slabih 5000 evrov. Mesec kasneje pa sta na podoben način (žuganje s pištolo) udarila še na pošti na Teharjah. Vzela sta približno 6500 evrov.

Nobenih ovir ni, da ne bi policisti oba kazensko ovadili za štiri kazniva dejanja po 206. členu kazenskega zakonika - »rop«. 41-letnik pa se lahko nadeja še ovadb za kaznivi dejanji "preprečitev uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi" in "nevarne vožnje v cestnem prometu".