Brutalno

FOTO: 17-letnik obglavljen in raztelešen, glavo uporabili za opozorilo

R.T.
16. 1. 2020, 08.06
Posodobljeno: 16. 1. 2020, 11.41
Deli članek:

Po izginotju so se začeli pojavljati deli raztelešenega trupla.

f
Keane Mulready-Woods

Dublinski preiskovalci preiskujejo brutalen umor 17-letnega fanta, potem ko so mimoidoči dele njegovega raztelešenega trupla našli na dveh lokacijah – v stanovanjskem kompleksu v Coolcoku, predmestju Dublina so jih našli v ponedeljek, v gorečem avtomobilu v Drumcondri, prav tako predmestju irske prestolnice, pa v sredo.

Umorjeni Keane Mulready-Woods je v Droghedi izginil v nedeljo, 12. januarja.

Tolpaški obračun

Po poročanju britanskih medijev je umor, ki so ga irski preiskovalci označili za "brutalni in divjaški napad na otroka", delo tolp. Irski mediji pišejo, da je najstnika ugrabila, umorila in raztelesila ena od tamkajšnjih najbolj zloglasnih tolp. Fanta naj bi policisti pred njegovim izginotjem celo opozorili, da je njegovo življenje v nevarnosti. Glavni osumljenec naj bi bil 35-letni kriminalec iz Dublina. Povezave s starejšimi znanci umorjenega ima tudi mafijski šef Cornelius Price. Slednjemu naj bi bila namenjena fantova glava, s čimer naj bi ga hoteli opozoriti, naj se ne vmešava v druge tolpe.

Preiskovalci domnevajo, da se je rivalska tolpa z umorom Mulready-Woodsa maščevala za smrti Richieja Carberryja, ki so ga lani ustrelili pred njegovim domom v mestu Bettystown.