Trčil v patruljni avto

FOTO: 60-letnik s pontiacom po bavarski avtocesti 120 kilometrov bežal pred policisti

R.T.
15. 1. 2020, 18.12
Posodobljeno: 15. 1. 2020, 18.19
Deli članek:

60-letni moški je včeraj bavarske policiste peljal na 120-kilometrski lov po avtocesti. Končal se je z zveriženo pločevino.

Feuerwehr Wörth a.d. Isar
Beg se je končal v razbitinah.

Policisti so na nemški avtocesti 92, ki povezuje München in Deggendorf, poskušali ustaviti vozilo znamke Pontiac, a se voznik za njihove znake ni zmenil. Za volanom je sedel 60-letni Berlinčan, ki je stopil na plin in policiste popeljal na pustolovščino. Po avtocesti mu je sledilo ducat policijskih vozil, na nebu pa je vse skupaj spremljal helikopter. 

Feuerwehr Wörth a.d. Isar
Beg se je končal v razbitinah.

Po približno 90 kilometrih vožnje, med katero je avtomobil pognal tudi do 180 kilometrov na uro, je avtocesto zapustil pri Wallersdorfu, obrnil in vožnjo nadaljeval po nasprotnem smernem vozišču nazaj proti Münchnu. Na območju občine Wörth an der Isar, potem ko je pred policisti prevozil že 120 kilometrov, se mu je po robu postavilo patruljno vozilo. Trčenje je bilo silovito, obe vozilo pa sta pristali na bližnjem travniku. V nesreči so se poškodovali 60-letnik in dva policista, a nobeden med njimi huje. Izkazalo se je, da pobegli Berlinčan ni imel vozniškega dovoljenja, njegovo vozilo ni bilo zavarovano, zoper njega pa je bil izdan tudi nalog za prijetje. Na kraju so ga oskrbeli, nato pa so mu nadeli lisice.