34-letni domačin

Po ropu zlatarne v centru Kopra so ga našli v bližnjem lokalu

G.G./STA
15. 1. 2020, 14.09
Posodobljeno: 15. 1. 2020, 14.15
Deli članek:

V torek je zlatarno v starem mestnem jedru Kopra "počistil" 34-letni Koprčan, ki je sicer stari znanec policije.

Profimedia
Na fotografiji ni omenjeni "stari znanec koprskih policistov".

Varnostna služba je v torek popoldne obvestila policijo, da je prišlo do sprožitve stikala za paniko v poslovalnici Zlatarne Celje v starem mestnem jedru Kopra, je pojasnil komandir policijske postaje Koper Loris Čendak.

V treh minutah je na kraj prišla prva policijska patrulja in zbrala prva obvestila občanov, na njihovi podlagi in na podlagi podrobnega opisa storilca pa je policija postavila zasedo oz. blokado območja. Po približno 15 minutah so storilca izsledili v bližnjem lokalu.

Policisti so ga izsledili s pomočjo občanov

Kot je navedel Čendak, gre za 34-letnega Koprčana, ki je ob prijetju imel pri sebi imitacijo pištole. Oseba je v 48-urnem pridržanju, preiskava pa se še nadaljuje. Sicer gre za starega znanca policije, saj so ga v preteklosti že obravnavali za kazniva dejanja z elementi nasilja, nasilja v družini ter kazniva dejanja s področja premoženjske kriminalitete.

Ne glede na to, da je moški pri poskusu ropa uporabil imitacijo orožja, policija dogodek obravnava kot kaznivo dejanje ropa oz. poskusa ropa, za katerega je predvidena kazen od enega do desetih let zapora.

Čendak se je ob tej priložnosti zahvalil tudi očividcem, ki so policiji dali natančen opis storilca, na podlagi katerega so ga kasneje tudi izsledili.