Kdo laže, starši ali zaposleni?

Potepuški pes v bolnišnici do smrti razmrcvaril novorojenčka. Medicinsko osebje trdi drugače

R.T.
15. 1. 2020, 13.29
Posodobljeno: 15. 1. 2020, 13.31
Deli članek:

Potepuški pes naj bi zašel v bolnišnico in tam raztrgal novorojenega otroka. Ni mu bilo pomoči. Policisti tragični incident preiskujejo, užaloščeni starši pa trdijo, da zaposleni ne govorijo resnice.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Do incidenta je prišlo v indijski zvezni državi Uttar Pradesh. Starši komaj rojenega otroka, ki je prekmalu zatisnil svoje oči, trdijo, da je bil otrok še vedno živ in v operacijski dvorani, ko je pes napadel. Zdravniki trdijo drugače: otrok je bil mrtvorojen.

“Prvi dokazi kažejo, da je otroka potepuški pes res napadel. Preiskujemo, kako je žival sploh prišla v bolnišnico,” je povedal okrožni sodnik Manvendra Singh ter dodal: “V bolnišnici trdijo, da je bil otrok mrtvorojen in ni umrl zaradi napada. Starši trdijo, da medicinsko osebje laže. Primer še preiskujemo”.

Oče otroka je za časnik Times of India povedal, da je bil dojenček v operacijski dvorani, ko je en od zaposlenih pritekel in kričal, da je v bolnišnico pritaval pes. “Otrok je imel rane na prsih in levem očesu, bil je povsem pri miru,” je pojasnil oče Ravi Kumar.

Oblasti so novinarjem britanskega časnika BBC povedale, da so že zaprle bolnišnico, ker naj bi ta delovala brez licence. Preiskovalci so odredili obdukcijo, ki bo razkrila vzrok smrti.

V Uttar Pradeshu to ni prvi napad potepuškega psa. V zadnjih letih so psi v dveh različnih incidentih ubili trimesečnega otroka in sedemletnika.