Zagorelo je v destilarni podjetja Proesence v Metavi, gasilci pa so medtem s hitrim posredovanjem požar omejili in preprečili, da bi se ogenj razširil na stanovanjski objekt.

Ob 12.16 je pod nadstreškom zagorel kotel z okoli 2000 litri alkohola. Požar se je razširil po prostoru. Gasilci so uspeli požar pogasiti, se je pa med gašenjem v bližnji vodotok razlilo kurilno olje in alkohol. Gasilci so iztekle tekočine počistili, pripadniki enote ekološkega laboratorija pa so vzeli vzorce vode. Za odvoz onesnaženih krp in ostalega materiala so poskrbeli dežurni v podjetju Saubermacher, so zapisali na upravi za zaščito in reševanje. 

Kot je povedal prvi mož mariborske poklicne gasilske brigade Aleš Ciringer, je ogenj poškodoval notranjost proizvodnega obrata in streho, delno tudi pročelje objekta, kaj je povzročilo požar, pa bo pokazala preiskava. 

Poklicnim gasilcem so pri gašenju v podjetju, ki se med drugim ukvarja s proizvodnjo eteričnih olj, pomagali prostovoljni gasilcu iz Dogoš, Pobrežja, Zrkovcev, Brezja in Malečnika.