Prevaranti v Ajdovščini

Lažno zbirali denarne prispevke za gluhoneme, pot so jim prekrižali možje v modrem

A.S.
14. 1. 2020, 14.00
Posodobljeno: 14. 1. 2020, 14.04
Deli članek:

Policisti Policijske postaje Ajdovščina so imeli včeraj v popoldanskem času polne roke dela z četverico, ki je ogoljufala nič hudega sluteče občane.

P.K.
Ne nasedajte prevarantom na ulicah, ki nimajo zveze s humanitarnimi organizacijami.

Policisti so včeraj s pomočjo občanov prijeli dva državljana in dve državljanki Romunije. Četverica je pred trgovskim centrom v Ajdovščini ogoljufala nič hudega sluteče stranke. Ženski sta na parkirišču in v trgovskem centru pod pretvezo, da sta gluhonemi in z napisom v slovenščini ljudi pozivali naj prispevajo svoj podpis v podporo društvu za gluhoneme osebe ter darujejo prostovoljno vsoto denarnega prispevka.

Policisti so zaradi kršitev vsiljivega beračenja in zbiranja prostovoljnih prispevkov brez dovoljenja upravne enote romunske državljane oglobili. 

Ker se v zadnjih mesecih na območju Ajdovščine in Nove Gorice večkrat pojavljajo skupine tujcev, ki lažno zbirajo prostovoljne prispevke za gluhoneme osebe, goriški policisti občane pozivajo k previdnosti ter prosijo, da jih ob pojavu tovrstnih prekrškov o tem obvestijo oziroma to sporočijo na najbližjo policijsko postajo, interventno telefonsko številko 113 ali anonimni telefon policije 080-1200.