Kršenje javnega reda in miru

Na Dolenjskem nastradali dve policistki

J.P.
14. 1. 2020, 12.14
Posodobljeno: 14. 1. 2020, 12.18
Deli članek:

Včeraj so novomeški policisti v primeru kršenja javnega reda in miru posredovali dvakrat. V obeh patruljah sta bili policistki.

Bobo
Napadeni sta bili dve policistki (fotografija je arhivska).

Prva je posredovala nekaj po 16. uri, potem ko so bili policisti Policijske postaje Novo mesto obveščeni, da pijani moški nadleguje svojce. Varuhi postave so ga že med vožnjo opazili v avtomobilu, ga tudi ustavljali, a se je voznik na to požvižgal. Kršitelj je bil v vozilu potnik. Voznik je nato ustavil na dvorišču stanovanjske hiše, kjer je alkotest pokazal, da je v litru izdihanega zraka imel 0,66 miligramov alkohola. Izkazalo se je tudi, da je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. "Voznik in potnik sta nadaljevala s kršitvami, policistom sta poskušala preprečiti zaseg avtomobila in nista upoštevala njihovih ukazov. Med postopkom je kršitelj napadel policistko," so sporočili z novomeške policijske uprave. Zalegla so šele prisilna sredstva, oba so odpeljali v prostore za pridržanje. Sledi jima kazenska ovadba zaradi napada na uradno osebo.

Druga patrulja pa je v večernih urah posredovala na Novem trgu, kjer sta moški in ženska prenočevala na javnem kraju. 56-letnica in 31-letnik, sicer večkratna kršitelja javnega reda in miru, se na prigovarjanje policistov, naj se odstranita, nista ozirala. Vinjena ženska, ki je kričala na mimoidoče in žalila policiste, je napadla in lažje poškodovala policistko, ki jo je skušala pridržati. Obvladali so jo z uporabo prisilnih sredstev. "56-letno žensko bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi napada na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti, obema pa zaradi kršitev javnega reda in miru izdali plačilni nalog," so še sporočili z novomeške policijske uprave.