V stanovanju brez hrane in vode

FOTO: 3-letne Kristine ni več, ker jo je teden dni pustila samo: jedla je pralni prašek, preden je umrla od lakote

R.T.
14. 1. 2020, 10.50
Posodobljeno: 14. 1. 2020, 10.55
Deli članek:

Dekličino golo truplo je v stanovanju našla njena babica.

Profimedia
Marija Plenkina s Kristino

Kriminalistična preiskava je razkrila, da je Rusinja neogrevano stanovanje zapustila 13. februarja lani. Vrnila se je 20., torej sedem dni pozneje. Marija Plenkina (21) je svojo tri leta staro hčerko teden dni pustila samo, ko se je ona zabavala, in ji zaprla vodo. Prijateljici, pri kateri je živela tisti usodni teden, se je zlagala, da za hčerko skrbi znanka.

Profimedia
V takšnih razmerah je zadnje dni svojega življenja preživela deklica.

Babica ni vedela

Kristina je v tem času pojedla nekaj jogurta, piščanca in klobas. Njeno golo truplo je našla njena babica Irina Plenkina (47), ki ji je prišla voščit za tretji rojstni dan. Kot se je izkazalo, je bila deklica tako lačna, da je skušala použiti pralni prašek, so ugotovili ruski preiskovalci. Babica ni vedela, da je hčerka vnukinjo pustila samo.

Profimedia
Marija Plenkina na sodišču

Mami grozi, da bo za rešetkami preživela naslednjih osem do 20 let. Strokovnjaki so presodili, da se je svojih dejanj zavedala. Kot je v solzah povedala na sodišču, sicer ni hotela, da Kristina umre. Je pa priznala, da jo je v pustila v neogrevanem stanovanju s premalo hrane in z zaprto vodo. Ko so jo prijeli, obžalovanja ni pokazala.

Preden je za teden dni zaživela na veliki nogi, se je razšla s partnerjem.