Do neljubega dogodka, ki so ga v objektiv ujele številne nadzorne kamere, je prišlo v ponedeljek pred bolnišnico v Xiningu, sicer glavnem mestu Qinghai province na Kitajskem. Avtobus je pripeljal ravno v trenutku, ko so se tla ugreznila in pristal v ogromni udrtini. Številni mimoidoči so skušali pomagati potnikom, vendar pa se tla niso nehala ugrezati, njihovi napori pa so bili zaman. 

Luknja, premera 10 metrov, je vozilo požrla in terjala življenja najmanj šestih oseb, medtem ko je 16 ljudi poškodovanih. Sicer še vedno ni jasno, koliko potnikov je bilo v vozilu.

Kot piše britanski časnik BBC, naj bi potem ko so se tla pod avtobusom ugreznila, v udrtini prišlo tudi do eksplozije. Sicer ne gre za prvi tovrsten pojav na Kitajskem. Leta 2018 so umrle štiri osebe, potem ko so se tla vdrla v mestu Dazhou na jugozahodu Kitajske, pet let prej pa je na podoben način v Shenzenu življenje izgubilo pet ljudi. Po navedbah britanskega časnika bi lahko bila tudi ta nesreča povezana z površnimi gradbenimi deli.