top flop tedna

Mladi jezdec pijan zakinkal v sedlu

S.S.
13. 1. 2020, 20.22
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Pixabay
2,08 promila je nameril alkotest pijanemu jezdecu v okolici Črnomlja.

10. V Luciji je 84-letna voznica trčila v avtobus. Izkazalo se je, da gospa nima veljavnega vozniškega dovoljenja, ker ji je preteklo zdravniško spričevalo, avtomobilu pa je pretekla registracija. Avto so ji policisti zasegli, sledi obdolžilni predlog.

9. Celjski policisti so v Migojnicah obravnavali vlom v hišo. Lastnik pogreša harmoniko, dve zlati verižici in nekaj gotovine.

8. Pomurski policisti so na analizo poslali bankovec za 20 evrov, za katerega sumijo, da je ponarejen.

7. V Kranju so policisti obravnavali prijavo o nagovarjanju k izposoji denarja.

6. V Semiču je nekdo vlomil v počitniško hišo. Pogrešajo kamin in orodje.

5. Na Aškerčevi ulici v Celju je neznanec vlomil v prostore nekdanjega gostinskega lokala in si v enem delu uredil prostor za bivanje. Policija zbira obvestila v smeri storitve kaznivega dejanja kršitve nedotakljivosti stanovanja.

4. V Knežaku je nekdo vlomil v hišo. Lastnik pogreša starinsko pištolo in bančno kartico.

3. V Češči vasi je voznik osebnega avtomobila trčil v pešca, ta pa se je takoj po nesreči usedel v svoj avto in se odpeljal. Policisti so 36-letnega kršitelja hitro izsledili in ugotovili, da je nesrečo povzročil sam, ko je nenadoma prečkal cesto izven prehoda za pešce. Izkazalo se je, da je bil možakar pijan (0,66 mg/l). Sledi obdolžilni predlog.

2. Kranjski policisti so obravnavali prijavo poškodovanja vozila. Na kraju so izsledili Jeseničana, ki je hodil po strehah avtomobilov. Moškemu grozi ovadba zaradi poškodovanja tuje stvari.

1. Na relaciji Občice–Gaber so krajani opazili konjenika, ki je zaspal na konju in dajal videz, da bo vsak čas padel s konja. Policisti so ugotovili, da je 23-letni jezdec verjetno omagal zaradi alkohola (1 mg/l ali 2,08 promila). Za konja so poskrbeli konjenikovi znanci, policisti pa so mladeniču napisali plačilne naloge, ker med ježo ni uporabljal zaščitne čelade, ker je jezdil po državni cesti in ker je bil v sedlu pijan.