Pretep v zimski idili

VIDEO: Neverjetni prizori z avstrijskega smučišča, smučar se je s palicama spravil na voznika ratraka

R.T.
12. 1. 2020, 19.32
Posodobljeno: 12. 1. 2020, 19.36
Deli članek:

Na avstrijskem smučišču Rangger Köpfl se je pred očmi ljubiteljev belih strmin odvil neverjeten prizor, ko sta si v lase skočila eden od smučarjev in voznik teptalnika.

Facebook
Preden so zapele pesti.

Vse kaže, da je imel v pretepu največ masla na glavi srboriti smučar. Temu po poročanju avstrijskih medijev ni bilo po godu opozorilo voznika teptalnika, da je skupaj s prijateljem zapeljal čez jekleno vrv, po domače zajlo, ki je še ni uspel pripeti na ratrak. Če bi bila pripeta in napeta, bi lahko bilo zelo nevarno, ju je podučil, nato je smučar eksplodiral. 

Incident se je zgodil včeraj malo po 23. uri na tirolskem smučišču Rangger Köpfl. Skupina smučarjev se je odločila za nočno smuko, ko so se na delo že pripravljali teptalniki. Enemu teh so se s svetilkami na glavi nevarno približali, vse ostalo je zgodovina. Eden od smučarjev se je voznika najprej lotil s pestmi, nato še s smučarskimi palicami, posnetek pa je za to moderno dobo nepresenetljivopristal na družabnih omrežjih. Tam je svojo jezo izlil tudi eden od članov ekipe, ki skrbi za progo. Dejal je, da na žalost ne gre za osamljen primer. »Že zaradi strahu, da mora ves čas paziti, da nikogar ne povozi in poškoduje, je pod velikim psihološkim pritiskom. Hkrati pa se je zelo povečala agresija, s katero smučarji pristopajo do voznikov teptalnikov,« je dejal Hubert Deutschmann

Zadevo je domnevno pomirila hčerka srboritega smučarja, ki naj bi se vozniku pozneje tudi osebno opravičil. Ali sta segla tudi v roke, ni znano.