Do streljanja, vkaterem so umrle tri osebe, je prišlo ob približno 15.30 uri. Dve žrtvi sta umrli na kraju dogodka, tretja pa je umrla pozneje v bolnišnici. Vsi trije naj bi bili moškega spola. Po prvih podatkih je bil strelec moški, ki je bil oborožen in oblečen v črno, nahajal pa naj bi se na Marjanu. Po prvih podatkih je bil strelec moški, ki naj bi po neuradnih podatkih Hine streljal na moške, ki so nadlegovali njegovega brata.

pokol, split, hrvaška-policija
STA
Pokol v središču Splita.

Policija je prebivalce na območju pozvala, naj ostanejo doma in če opazijo osumljenca, naj takoj pokličejo policijo. Dodali so, da so vse razpoložljive policijske sile na terenu. Po zadnjih informacijah hrvaških medijev naj bi v povezavi z dogodkom že pridržali dve osebi, a policija še ni potrdila, ali je med njima tudi morilec. Splitski župan Andro Krstulović Opara je nato prek facebooka sporočil, da so aretirali tudi morilca.

pokol, split, hrvaška-policija, pokol, split, Pokol v središču Splita
STA
Pokol v središču Splita.

Časnik Slobodna Dalmacija opozarja, da je moški oborožen s kalašnikovko. Spletni portal 24.sata je objavil fotografijo moškega s puško v roki. Jutarnji list je poročal, da je do streljanja prišlo na dveh krajih v središču mesta. Po poročanju medijev naj bi bila ubita dva moška, strelec pa naj bi nanju streljal z motorja. V bližnjem lokalu so priče povedale, da so slišali rafale. 

Hrvaški mediji so objavili tudi spodnji videoposnetek v črno oblečenega moškega, domnevnega morilca, ki naj bi po pokolu s puško v roki korakal po Splitu.