Policisti niso ostali praznih rok

FOTO: Izvajali hišne preiskave zaradi suma korupcije, odšli s pol kilograma heroina, več deset kilogramov konoplje, orožjem, naboji ...

A.S.
10. 1. 2020, 13.39
Posodobljeno: 10. 1. 2020, 13.52
Deli članek:

Policisti in kriminalisti so zaradi suma na korupcijo pri opravljanju vozniških izpitov izvajali osebne in hišne preiskave. Te pa jih niso pustile praznih rok. Našli in zasegli so orožje in prepovedano drogo.

Policijska uprava Ljubljana
Zasegli so heroin in kokain.

Tekom hišnih preiskav so policisti pri 41-letnem osumljencu našli prostor, prirejen za gojenje prepovedane droge konoplje, v katerem je bilo posajenih 23 sadik omenjene rastline. Prav tako so zasegli približno 30 gramov posušenih delcev prepovedane droge in pripomočke za gojenje. Zoper osumljenega bo podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Policijska uprava Ljubljana
Vse to je skrival 41-letnik.

Policijska uprava Ljubljana
Tekom hišnih preiskav so policisti pri 41-letnem osumljencu našli prostor, prirejen za gojenje prepovedane droge konoplje, v katerem je bilo posajenih 23 sadik omenjene rastline.

Naknadno so prostost odvzeli 31-letniku: med preiskavo so pri njem zasegli okoli pol kilograma heroina in približno 100 gramov kokaina. Osumljeni je bil zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami s kazensko ovadbo priveden k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

Policijska uprava Ljubljana
Zasežena droga in gotovina.

Podobna usoda je čakala tudi 28-letnega Planinčana, ki je v velikih kartonskih škatlah skrival 11 kilogramov konoplje. Pri preiskavi so policisti našli tudi predmete, namenjene za opremljanje prostora za gojenje te prepovedane zeli. Policisti so osumljencu zasegli tudi 11 tisoč evrov gotovine in mu odvzeli prostost. V sredo so ga na podlagi pridobljenih dokazov privedli k preiskovalnemu sodniku v Kopru, ki je zanj odredil pripor.

Policijska uprava Ljubljana
Zasegli so mu več kot 11 kilogramov konoplje.

30 kilogramov zelene zeli so našli še pri dveh osumljencih, sumijo, da gre za konopljo, pripomočki za gojenje niso manjkali. Našli so tudi manjšo količino neznanih tekočin. Zoper osumljena bo podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Policijska uprava Ljubljana
Zasežena droga.

Policijska uprava Ljubljana
Zaseg 30 kilogramov konoplje.

Policijska uprava Ljubljana
Zasežena konoplja.

Policijska uprava Ljubljana
Posušeni delci konoplje.

V eni izmed hišnih preiskav so našli tudi 182 kosov nabojev in del orožja. Policisti bodo omenjeno poslali v analizo na kriminalistično tehniko. Po rezultatih analize, bodo zoper kršitelja izvedli ustrezen prekrškovni postopek.

Policijska uprava Ljubljana
V eni izmed hišnih preiskav so našli tudi 182 kosov nabojev in del orožja.