Prvi slovenski vinski kraljici in kandidatki SD na evropskih volitvah leta 2004 Lidiji Mavretič tožilci očitajo tihotapljenje migrantov. Na zatožni klopi sta se znašla tudi njen partner Marko Hranilović in pakistanski državljan Kaka Ali.

Pakistanec Ali je edini, ki se je v tej zgodbi znašel v priporu, pa tudi edini, ki je krivdo včeraj na ljubljanskem okrožnem sodišču priznal. Sodbo bo slišal 16. januarja. Za kaznivo dejanje prepovedanega prehajanja meje je sicer zagrožena kazen do pet let zapora, Mavretičeva in Hranilović pa bosta svojo nedolžnost dokazovala med sojenjem.

Kaj natanko piše v obtožnici, bo tožilstvo predstavilo ob začetku glavne obravnave. Zgodba je v javnosti odjeknila lani jeseni. Mavretičevo so po poročanju nekaterih medijev prijeli na območju kočevsko-ribniške regije, ko je iz avta že izpustila sedem pakistanskih državljanov, prijeli pa so tudi njenega soproga. Pridržana pa sta bila zgolj za čas zbiranja obvestil.

Takrat so se oglasili tudi pri SD, kjer so dejanje obsodili in dodali, da je Mavretičeva na njihovi evropski listi kandidirala kot članica strankarskega podmladka Mladi forum in da od svoje neuspešne kandidature ni bila več aktivna v stranki, prav tako ni v SD zasedala nobene funkcije.